Quinze detinguts en la desarticulació d'una banda juvenil llatina de Barcelona dedicada als robatoris i al tràfic de drogues

Es feien dir «Golden Boys» i la majoria dels detinguts pels Mossos d'Esquadra són menors d'edat | S'han fet entrades i escorcolls en pisos de Nou Barris, de Badalona i de l'Hospitalet de Llobregat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat aquest matí a Barcelona una banda juvenil, autoanomenada Golden Boys, que es dedicava a robatoris amb violència pel carrer i robatoris en pisos. La policia catalana imputa als detinguts també presumptes delictes contra la salut pública, per venda al detall de drogues, i pertinença a banda criminal. En les deu entrades i escorcolls que s'han fet des de les set del matí d'aquest dimarts, 19 de juny, els Mossos han detingut a quinze persones, la meitat d'ells, menors d'edat. En l'operatiu hi han participat agents d'Investigació amb el suport de les unitats d'ordre públic ARRO i Brimo.

Dominicans menors d'edat i perillosos

Es tracta d'una banda molt jove, la majoria menors d'edat, i tots de nacionalitat dominicana. Es dedicaven a robatoris en pisos i també a fer estrebades pel carrer. El seu modus vivendi també contemplava la venda de drogues, sobretot, cocaïna i marihuana, tal com han explicat fonts de la investigació a CatalunyaDiari.cat.

En les entrades, que s'han fet sobretot a Nou Barris però també a Badalona i l'Hospitalet de Llobregat, s'han trobat grans quantitats de productes robats, des d'aparells electrònics d'alta gamma fins a joies. Al carrer del Pare Rodés, de Nou Barris, s'han fet dos escorcolls, i s'ha detingut a dues persones, una dona jove, però major d'edat, i un noi, menor d'edat. Es creu que des d'aquest barri era des d'on aquesta banda organitzada operava. Es movia a altres punts de la ciutat per robar però acabava tornant al barri, on residien tant els caps de la banda com també la majoria dels integrants.

Una banda llatina molt activa a Barcelona

Els investigadors, acompanyats de la comitiva judicial, han fet una entrada en joieria del carrer de Manso de Barcelona. Forma part també d'aquest operatiu i es creu que des d'aquest punt els lladres aprofitaven per vendre les joies que havien robat dels pisos que havien assaltat. Les investigacions que han servit per desarticular aquesta banda van començar després de la detecció per part dels Mossos d'Esquadra d'un increment de robatoris i assalts per part d'una banda llatina a la ciutat de Barcelona. La policia els imputen diversos robatoris que els investigadors els hi han pogut atribuir a ells. Al voltant de la una del migdia els Mossos d'Esquadra han donat per acabat l'operatiu.


Comentaris

envia el comentari