Tres detinguts per comprar medicaments amb receptes falses per fabricar 'karkubi'

Els arrestats havien aconseguit 397 capses de Rivotril en farmàcies de Catalunya per fabricar la droga 'dels pobres'

Només a Catalunya havien aconseguit 397 capses de Rivotril
Només a Catalunya havien aconseguit 397 capses de Rivotril | Cedida

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 de setembre tres homes d'entre 27 i 48 anys per adquirir medicaments amb receptes falses per fabricar 'karkubi', coneguda popularment com la droga dels pobres. Els fets es remunten al mes de juny quan els agents de la Unitat Central de Consum van iniciar una investigació per comprovar l’obtenció de medicaments a Catalunya a través de receptes de la sanitat pública expedides en altres comunitats autònomes.

Els tres arrestats, veïns de Madrid, es desplaçaven a farmàcies de tot l'estat espanyol amb receptes trucades usant les dades de facultatius de Saragossa i Madrid. Entre els mesos de gener i abril havien acumulat gran quantitat del mateix medicament i només a Catalunya havien aconseguit 397 capses –quasi 24.000 comprimits- de Rivotril, un psicòtrop composat pel principi actiu Clonazepam, que barrejat amb haixix és molt demandat al Marroc sota la denominació de 'karkubi'.

Els detinguts tenien 22 receptes del mateix medicament procedents del sistema sanitari de la Comunitat de Madrid
Els detinguts tenien 22 receptes del mateix medicament procedents del sistema sanitari de la Comunitat de Madrid | Cedida

 

Enxampats a l'Hospitalet de Llobregat

El 18 de setembre els investigadors van ser requerits per agents de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat, que havien localitzat en aquest municipi un vehicle en el qual viatjaven els dos investigats juntament amb un tercer home.

En l'escorcoll del vehicle els agents van localitzar amagats a l'interior d'una porta sis capses de medicament composat per Clonazepam i 22 receptes del mateix medicament procedents del sistema sanitari de la Comunitat de Madrid, per la qual cosa els tres homes van quedar detinguts. Els arrestats van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de l'Hospitalet de Llobregat el 19 de setembre, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari