URGENT

🔴 Investiguen la possible violació a una menor durant el Carnaval de Calella

73 detinguts, 15 ferits i trets a l'aire en una macrofesta il·legal a Eivissa

Entre els ferits, tretze són policies, ja que van ser rebuts a pedrades i agredits amb barres de ferro
Es van arribar a concentrar unes 1.000 persones a la festa | Twitter (@La_SER)

 

Una gran festa il·legal es va celebrar aquest passat cap de setmana a Eivissa en una zona protegida. Aquesta va acabar amb 73 detinguts i 15 ferits, els quals eren majoritàriament policies.

 

El dissabte a la nit, uns veïns de la zona van alertar sobre la presència de persones que estaven realitzant una 'rave' —festa il·legal clandestina amb música electrònica— en un petit bosc de la zona protegida de les Platges de Comte, un paratge conegut, ja que es troba a prop de les platges més famoses del món, al litoral de Sant Josep. 

 

Camions amb bars, equips de música potents i grans escenaris amb enllumenats

Tal com ha pogut informar la Guàrdia Civil, es van arribar a ajuntar unes mil persones al llarg de la nit. A part de diversos camions amb bars i habitatges incorporats, s'hi van instal·lar uns quaranta vehicles més. Tots aquests, els quals duien equips de so, enllumenats, escenaris i barres per a servir begudes, van permetre muntar una macrodiscoteca a l'aire lliure.

 

En un primer moment, la Policia es va limitar a controlar els accessos al lloc on s'havia muntat la festa. A primera hora del matí, quan ja només quedaven unes 200 persones i els agents es van disposar a dissoldre la festa apagant la música, una multitud de persones es va enfrontar contra ells, amb la intenció d'agredir-los, segons fonts policials. Davant els pocs agents que eren per a confrontar-se al gran nombre de persones, un dels policies va llençar un tret al cel i van retirar-se. 

 

La nit va acabar amb 73 persones detingudes, una xifra molt per sobre de la capacitat de tots els calabossos de l'illa | CatalunyaDiari.cat

 

Fins a 40 dotacions com a reforç

Immediatament van demanar reforços a la Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil de diferents parts de l'illa, fins que es van ajuntar un total de quaranta efectius policials. Aquests, que van acudir per a dissoldre la multitud restant, van ser rebuts amb pedrades i agredits amb barres de ferro. 

 

Un total de quinze persones van resultar ferides. D'aquestes, onze eren agents de la Guàrdia Civil i dos policies locals. Aquests només van rebre talls lleus, però van haver de rebre assistència sanitària igualment. Per altra banda, dos joves van haver de ser traslladats a l'hospital de Can Misses amb urgència: una jove espanyola de 27 anys per un quadre d'intoxicació per drogues, i un altre jove italià de 30 anys, per contusions i algun os trencat.

 

Per altra banda, com a conseqüència de les accions, van resultar 73 detinguts, majoritàriament de nacionalitats espanyola i italiana. Aquesta xifra supera, per molta quantitat, la capacitat de tots els calabossos que existeixen a l'illa. Tots han sigut acusats de resistència o atemptat contra l'autoritat i alteració de l'ordre públic. 

 

 

També et pot interessar...