Detenen els 3 organitzadors de la 'rave' de Cap d'Any de Llinars del Vallès

Els agents han desallotjat la festa aquest dissabte al migdia

Agents accedint a la nau abandonada on s'ha celebrat la 'rave' de Cap d'Any a Llinars
Els Mossos han detingut els tres organitzadors de la 'rave' il·legal de Cap d'Any a Llinars | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta tarda de dissabte els tres organitzadors de la 'rave' que es va celebrar a Llinars del Vallès durant la Nit de Cap d'Any. No ha estat fins aquest migdia, gairebé 48 hores després que comencés, que la policia ha aconseguit desallotjar la festa il·legal tot accedint a la nau industrial i aturant la música.

Durant el seu desallotjament s'han viscut moments de tensió entre els assistents i la policia, ja que alguns dels participants han decidit encarar-se als agents. De fet, alguns d'ells han arribat a llençar objectes contra la línia policial. 

Interior defensa que una actuació «precipitada» a la 'rave' de Llinars era inviable

El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, defensa que una actuació policial «precipitada» a la nau de Llinars del Vallès on fins avui s'hi feia una festa il·legal de Cap d'Any era «inviable». Assenyala que no es disposava d'efectius suficients, donat que s'havia activat el dispositiu extraordinari de Cap d'Any, i assegura que actuar abans no hauria tingut «garanties», tant per als agents com per als assistents.

Ferrer ho ha dit en el decurs del desallotjament de la nau, on s'ha identificat unes 300 persones, i que seran sancionades amb multes de 3.000 euros per incomplir la normativa sanitària per frenar els contagis de covid-19. Ha assegurat que es revisarà el dispositiu, com es fa «amb totes les operacions».

En aquesta línia, assenyala que el dispositiu de desallotjament serà lent, donat que s'està procedint a identificar tots els participants. A la vegada, també se'ls deriva al seu vehicle, amb l'objectiu de determinar si hi ha drogues a l'interior.

Pel que fa als organitzadors, hi ha en marxa una investigació policial i s'ha derivat la informació al jutge, motiu pel qual aquesta informació ara per ara és reservada. «Seran sancionats amb fins a 600.000 euros», ha avançat Ferrer.

Tot i que ha calgut una coordinació interna entre els departaments d'Interior i Salut, aquest darrer ha determinat que no calia practicar proves covid als participants de la festa. És per això que ha assenyalat que malgrat que es pugui expressar l'opinió sobre aquest fet, es tracta de deliberacions internes del Govern que han de tenir caràcter reservat.


Comentaris

envia el comentari