Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional en un operatiu a la costa de Llevant

Detenen 8 homes que es dedicaven a revendre aparells electrònics robats a l'estranger

Els arrestats tenen entre 18 i 45 anys i són de nacionalitat marroquina

Els Mossos d'Esquadra han detingut 8 homes d'un grup criminal que es dedicaven a la recepció d'objectes sostrets amb l'objectiu d'enviar-los a l'estranger. Això va permetre recuperar 300 aparells electrònics que havien estat sostrets en robatoris arreu de Catalunya. Els aparells es rebien en un primer moment en dos pisos de l'Hospitalet. Els arrestats tenen entre 18 i 45 anys, són de nacionalitat marroquina, veïns de l'Hospitalet i se'ls acusa d'un delicte de receptació i pertinença a grup criminal. La investigació es va iniciar al febrer quan van localitzar i aturar un camió a la localitat d'Abrera amb 400 telèfons mòbils i alguns ordinadors perfectament empaquetats a l'interior de bosses de plàstic de supermercat.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Els agents van esbrinar que molts dels terminals interceptats al camió constaven com a sostrets. La majoria provenien de furts, però també hi havia peces de robatoris violents i de robatoris a interior de domicili. Davant les evidències, van detenir el conductor del camió com a presumpte autor d'un delicte de receptació.

Els investigadors van continuar les gestions per tal d'esbrinar el punt de receptació d'on provenien tots els objectes electrònics i localitzar les persones responsables. Més tard, van aconseguir acreditar que estaven davant d'un grup que es dedicava a la recepció d'objectes sostrets arreu del territori català, de manera organitzada, i amb l'objectiu d'enviar-los a l'estranger.

Els dos punts de recepció inicial es trobaven en dos pisos a l'Hospitalet de Llobregat i una vegada feta aquesta primera receptació, diverses persones eren les encarregades d'emmagatzemar els objectes sostrets, fins a tenir un vehicle que els transportés a un país del nord d'Àfrica. Durant la investigació, el 23 d'abril, es va cometre un robatori violent en una botiga de telefonia a Sant Andreu de la Barca, on els atracadors van aconseguir endur-se més de 60 terminals i van fugir del lloc en motocicleta.

La policia va decomissar fins a 330 aparells electrònics

Immediatament, els agents es van adreçar als punts de receptació de l'Hospitalet de Llobregat, on van localitzar la motocicleta sostreta emprada en el robatori. Minuts més tard, van aconseguir detenir els tres homes que sortien d'un dels pisos carregats amb els terminals robats a l'interior de bosses. Finalment, el 13 de maig, sota la tutela del jutjat es van realitzar tres entrades i registres a domicilis de l'Hospitalet de Llobregat, on van recuperar 330 aparells electrònics entre tabletes, mòbils d'alta gamma i ordinadors, i es van detenir els vuit homes.

Tres dels arrestats van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resten a l'espera que els citi el jutge. La resta dels detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs.