Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de una barra de bar

Una discussió en un bar per una mascareta acaba amb un ancià mort

Un home de 65 anys li va propinar una empenta a un ancià que li va causar la mort quan aquest li va recriminar que es posés una mascareta

Imatge d'una barra de bar
Un home mor després de recriminar-li a un altre en un bar que es posés la mascareta | redacció

Donald Lewinski, un home de 65 anys, ha estat acusat d'homicidi negligent per presumptament haver-li causat la mort a un home de 80 anys després d'empènyer-lo quan aquest li va recriminar que es posés la mascareta en un bar proper a la ciutat de Buffalo, Estats Units.

 

El sospitós va ser arrestat dilluns i va comparèixer davant del jutge l'endemà per la mort de Rocco Sapienza, que va morir dies després a l'hospital a causa del cop que va patir al cap i del qual no va aconseguir recuperar-se.

 

Els dos homes eren clients habituals de l'establiment en el qual es van produir els fets i portaven allà diverses hores abans de la topada, que s'ha produït aparentment per la negativa de Lewinski a col·locar-se una mascareta quan s'acostava a la barra a demanar.

 

Segons recullen les imatges de les càmeres de seguretat del local, el presumpte agressor es va acostar diverses vegades a la barra del bar sense cobrir-se el rostre, fins que l'amo del local es va acostar a parlar amb ell. En aquest moment, es pot veure com el mort, s'acosta a ells, però Lewinski li propina una forta empenta que el fa caure i colpejar-se el cap contra el terra, perdent la consciència.

 

Sapienza va morir per una lesió cerebral provocada pel fort cop

L'ancià de 80 mai va tornar a despertar, encara que se'l va sotmetre a una operació cerebral per intentar salvar-li la vida. Diversos testimonis recollits per la policia apunten que els dos individus ja havien creuat paraules moments abans de l'acte, però ara per ara no se sap si es coneixien prèviament.

 

Segons la Fiscalia, es tractaria possiblement de la primera mort a l'Estat de Nova York relacionada amb l'ús de mascaretes a tota mena d'establiments, cosa que ha desencadenat nombroses disputes als Estats Units durant els últims mesos, com en un vol Los Angeles -Charlotte aquest agost passat, quan una passatgera li va propinar un cop de puny a una altra que li va recriminar que no portés mascareta.

 

Però aquest no és l'únic país on la tensió ciutadana per l'ús de les màscares ha portat problemes i conflictes, ja que a Espanya i Europa són nombrosos els casos de baralles i batusses violentes que s'han desfermat pel mal ús de les mascaretes, com és la del juny passat en un tren d'alta velocitat Milà-Nàpols amb un passatger que es negava a posar-se la mascareta i que va desencadenar una autèntica batalla campal; o un avió d'Air Europa que es va negar a enlairar-se de les Canàries a causa d'una baralla entre dos passatgers perquè un d'ells es negava a posar-se una mascareta.