Imatge del barri de la Mariola de Lleida

Es discuteix amb el seu veí i acaben a trets pels carrers de Lleida

L'home s'enfronta a un total de 13 anys de presó per diversos delictes penals

Greu incident a les terres de Ponent. La fiscalia demana tretze anys i dos mesos de presó a un home de quaranta-set anys acusat de disparar en ple carrer a una altra persona. L'home, de nacionalitat espanyola, va apuntar amb una pistola a una altra persona amb qui estava enemistada.

Segons la declaració, l'acusat va dispara entre quatre i cinc trets en ple carrer. Els actes van passar al barri de la Mariola de la capital de ponent el primer de setembre del 2021. El judici es farà a l'Audiència de Lleida el proper onze de gener. 

Un acusat amb antecedents

Es dona el cas que l'acusat, pel qual es demanen tretze anys de presó per disparar a un home amb qui estava enemistat, ja va ser condemnat fa més de vint anys. En aquells moments es trobava pres al Centre Penitenciari de Ponent, complint una condemna de dotze anys de presó per un delicte d'intent d'assassinat per intentar cremar viu a un altre intern, l'abril de 1999. A més, aquesta mateixa persona compta amb altres antecedents per diversos delictes menors. 

Primer amenaces, després trets

Segons ha explicat el ministeri públic, el primer de setembre de 2021, l'acusat va trucar la víctima per telèfon i el va amenaçar de cremar la casa de la seva mare. Posteriorment, va agafar el cotxe i quan va veure l'home amb qui estava enemistat caminant pel carrer, al voltant de les dues de la matinada, va abaixar-se del vehicle. Va treure una pistola d'una motxilla i va disparar contra ell entre quatre i cinc trets, sense arribar a donar-li. Algun dels trets van impactar contra una furgoneta que hi havia aparcada al carrer. L'agredit va poder fugir corrents. 

La fiscalia demana concretament que es condemni l'home a un any i mig de presó per un delicte d'amenaces, a nou anys i onze mesos de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa amb l'agreujant de reincidència i a un any i nou mesos de presó per tinença il·lícita d'armes, ja que l'acusat no tenia llicència. El ministeri públic també sol·licita que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a la víctima durant un total d'onze anys.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp