Detenen vuit persones en un dispositiu de prevenció de robatoris violents a Nou Barris

L'última quinzena d'agost s'han fet tres operatius de Mossos i Guàrdia Urbana en diferents espais del districte
Moment de la detenció d'una dona, a Nou Barris. | Guillem RS

 

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han detingut vuit persones en un dispositiu de prevenció de robatoris violents i amb força a Nou Barris. L'última quinzena d'agost s'han fet tres operatius conjunts d'aquest tipus en diferents espais del districte.

 

Dijous al vespre va ser l'últim. Els dos cossos policials van desplegar un operatiu d'agents de paisà amb l'objectiu de detectar possibles autors de robatoris violents, amb ordres de detenció pendents o en possessió d'armes prohibides o instruments perillosos utilitzats en aquests tipus de fets delictius.

 

8 detinguts en 10 dies

Dels 8 detinguts que s'han realitzat des del 19 d'agost, dos han ingressat a presó i set es van fer in fraganti. Entre els arrestats hi ha autors de robatoris amb violència, a domicilis i en establiments comercials.

  

reincident en robatoris violentsva atracar un establiment comercialtràfic de drogues en via públicarobatori amb força

 

Aquest dispositiu, que s’anirà realitzant periòdicament, pretén també augmentar la percepció de seguretat dels veïns i reduir la sensació d'impunitat del delinqüents actius habituals.

 

18 denúncies per tinença d'estupefaents

Així, s'han fet 204 identificacions de persones amb antecedents policials per delictes per robatoris violents o amb intimidació o de robatoris amb força. Aquestes identificacions s’han realitzat en base a informacions policials o per diferents investigacions obertes, però també perquè els agents constataven conductes evasives o sospitoses.

 

S'han cursat 18 denúncies per tinença de substancies estupefaents a l’espai públic, sis de les quals es van interposar a menors d’edat que van ser lliurats als seus pares. Set menors més van ser acompanyats als centres de protecció de la DGAIA per anar indocumentats. També hi ha quatre denúncies per tinença d'arma: una defensa extensible, un puny americà, una navalla i un martell per trencar vidres.

 

La posada en marxa d’aquest dispositiu està comportant un descens dels fets delictius en aquest districte, especialment robatoris violents.

 

 

 

També et pot interessar...