Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Disturbis a Barcelona: Un detingut, dos policies ferits i atacs a diversos locals comercials

Una trentena de persones fan destrosses a sucursals bancàries i aparadors d'oficines immobiliàries i companyies energètiques

Tarda calenta a Barcelona. Una trentena de persones van atacar ahir al vespre diversos locals comercials, en uns disturbis que van acabar amb un balanç d'un detingut i dos agents de policia ferits de caràcter lleu. Tot plegat va succeir al districte de Sant Andreu, quan el grup d'individus va llançar pedres i totxos a diversos locals immobiliaris, de companyies elèctriques i també oficines bancàries.

Els fets van succeir al carrer Gran de Sant Andreu de la capital catalana, tal com informa 'El Periódico'. El primer atac va produir a l'aparador d'una oficina immobiliària, contra el qual el grup va tirar diversos totxos. Una vegada atacat el primer local, els individus van seguir fent destrosses a diferents establiments com oficines bancàries o seus de companyies elèctriques. En un d'aquests locals, els atacants van una pintada en què es podia llegir la frase «desallotjaments són disturbis».

Una vegada els Mossos van ser alertats de la situació, hi van enviar diverses patrulles. Va ser en aquest moment quan el grup d'individus i els agents dels cossos de seguretat van protagonitzar enfrontaments pels carrers del districte de Sant Andreu. El resultat d'aquests enfrontaments va ser de dos policies ferits de caràcter llei i un detingut, que va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat.

Segons 'El Periódico', l'atac va ser protagonitzat per una trentena de persones i es van veure afectats diversos locals d'empreses com Endesa, LaCaixa, BBVA, Banc Sabadell, Banc Santander o Tecnocasa. A més, segons afirmen diversos testimonis, els atacants van pintar diverses consignes polítiques als aparadors en qüestió, com ara el símbol de l'anarquisme. Els fets van succeir al voltant de les 19.00 hores, quan alguns dels treballadors d'aquestes empreses encara es trobaven als respectius locals. Aproximadament una hora després, els carrers del districte de Sant Andreu van recuperar la normalitat.