URGENT

🚔 Fortes càrregues dels Mossos en una manifestació que ha acabat en aldarulls a Terrassa

Més de 180 detinguts als Països Baixos en les protestes contra el toc de queda

Les autoritats belgues temen que els aldarulls s'estenguin a Flandes aquesta setmana

La policia utilitza un canó d’aigua durant una protesta contra les restriccions anti-Covid a Amsterdam
La policia neerlandesa ha hagut d'actuar contra alguns dels manifestants. | ACN

La policia neerlandesa ha detingut més de 180 persones durant la tercera nit d'aldarulls contra les restriccions de confinament que han tingut lloc les darreres hores en diverses ciutats dels Països Baixos. Les protestes de diumenge i dilluns van esclatar després de la imposició d'un toc de queda des de les nou de la nit a dos quarts de cinc de la matinada i que va començar a aplicar-se el passat dissabte i estarà vigent, com a mínim, fins al 9 de febrer.

Els incidents han tingut lloc arreu del país, a ciutats com Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, La Haia, Breda, Arnhem, Tilburg, Enschede, Apeldoorn, Venlo i Roermond, entre d'altres. Segons recull la premsa local, la policia antidisturbis ha utilitzat canons d'aigua i gasos lacrimògens per dispersar les protestes. D'altra banda, les autoritats belgues temen que les protestes s'estenguin a les ciutats frontereres de Flandes aquesta setmana.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, l'alcalde del municipi belga de Turnhout ja ha anunciat que «no tolerarà les trobades» i que «la policia local està preparada» per si cal intervenir, segons ha recollit el diari 'De Standaard'.

Rutte titlla els fets de «violència criminal»

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha condemnat els aldarulls en una entrevista a un mitjà local i ha titllat els fets de «violència criminal». «No té res a veure amb la lluita per la llibertat. No prenem aquestes mesures per divertir-nos. Ho fem perquè estem combatent el virus i és el virus el que ens treu la nostra llibertat», ha dit. Diversos alcaldes holandesos han anunciat que introduiran mesures d'emergència per evitar més aldarulls.

Segons les autoritats neerlandeses, la xifra de detinguts —que supera els 300 des que es van iniciar les protestes— podria ser major, ja que els disturbis que han tingut lloc a Den Bosch i Rotterdam han estat especialment violents, obligant a la intervenció d'efectius antidisturbis que van haver de fer servir canons d'aigua i gasos lacrimògens per contenir la violència de les protestes.


Comentaris

envia el comentari