Dispositiu nocturn dels Mossos d'Esquadra amb una furgoneta i un agent

Diversos detinguts i cap incident greu en una nova nit de botellots a Barcelona

Cap dels detinguts és menor d'edat

Després dels incidents produïts en el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona, els botellots s'han convertit un dels grans protagonistes de l'actualitat dels darrers dies. Certament, els botellots ja es feien abans de la pandèmia. I continuaran celebrant-se ara, segurament, amb més participació de gent que abans.

Però el cas va més enllà del debat sobre el model d'oci nocturn. El fet que més preocupa a les autoritats i bona part dels veïns és evitar o reduir al màxim els incidents i aldarulls que algunes d'aquestes festes han acabat comportant. Les imatges durant la Mercè van encendre totes les alarmes, però sembla que la part més violenta d'aquestes concentracions de gent està anant a la baixa.

Ahir dissabte, les autoritats policials ja van qualificar de «tranquil·la» la nit i matinada de divendres. I és que, en la primera nit d'aquest cap de setmana, es van celebrar diversos botellots a la ciutat i els incidents es van concentrar a Sarrià-Sant Gervasi, on és Festa Major. A la resta de botellots -a la Barceloneta, al Raval o al Born-, no es va registrar pràcticament cap incident destacat. En total hi va haver una quinzena de detencions.

Nit de dissabte encara més tranquil·la: cap incident greu i 5 detencions

Aquest dissabte a la nit hi ha hagut una nova prova de foc al respecte. Però la tendència a la baixa ha seguit i només en van practicar 5 detencions i no es va registrar cap incident greu. Dels 5 detinguts, 3 van ser arrestats al districte de Ciutat Vella i 2 d'ells a Sarrià-Sant Gervasi.

A les festes de Sarrià-Sant Gervasi és on s'ha concentrat especialment el dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra. A més, la policia catalana va enlairar un dron per controlar els botellots. I és que també hi va haver desplegament policial a altres punts de la ciutat com l'Esquerra de l'Eixample, la Barceloneta o el Clot, entre d'altres.

A banda de les 5 detencions, els Mossos continuen investigant alguns robatoris que es van produir durant la nit per tal d'identificar, localitzar i detenir els autors. La policia catalana va detectar diversos delinqüents que actuaven en grup per cometre aquests robatoris.