Imatge d'arxiu d'un vaixell.

Diversos morts després del naufragi d'un vaixell gallec

Es desconeix el nombre exacte de víctimes, de moment

Una veritable tragèdia la que han patit els tripulants d'un vaixell procedent d'Espanya. Les seves famílies han quedat completament destrossades en ser coneixedores d'un accident tan desastrós com aquest.

Es tracta del naufragi d'una embarcació de Galícia a terres estrangeres, a aigües de Terranova, al Canadà. Després del succés, diversos tripulants que eren dins han mort, i altres han quedat ferits de gravetat.

Caldrà esperar que les autoritats donin més detalls, amb xifres exactes. Mentrestant, les famílies d'aquests mariners ploren desconsoladament amb la necessitat d'obtenir una resposta immediata.

Una tragèdia que deixa tocada moltes famílies

La subdelegada del govern a Pontevedra, Maica Larriba, ha estat l'encarregada d'anunciar el trist accident que van patir els tripulants. Es tracta del vaixell Vila de Pitanxo, de Marín, ubicat a Pontevedra, de l'armador Manuel Nores. L'embarcació, que es va enfonsar en aigües canadenques, era d'origen espanyol i encara no se saben els motius pel qual no va poder seguir la marxa amb normalitat.

Dins d'ella hi havia un total de 22 mariners: 12 eren espanyols, 8 peruans i 2 ghanesos. Larriba ha confirmat la mort de diverses persones, i també del rescat d'algunes.

De moment, no se saben els detalls de l'accident

L'alarma va saltar de matinada, i tot seguit es van albirar quatre bots salvavides, dels quals només se'n va poder accedir a tres. Es van registrar, i malauradament, dos estaven buits, i a l'altra van trobar tres supervivents que es troben en estat de xoc hipotèrmic.

Actualment les autoritats estan intentant accedir a la quarta llanxa, però la situació és francament complicada. Ja s'han detectat diversos cadàvers, però no s'ha confirmat una xifra exacta de víctimes mortals.

Les aigües de Terranova, un veritable risc

L'únic detall que han pogut explicar la subdelegada del govern a Pontevedra és que la situació de les aigües del Canadà era molt dolenta. A més, al Canadà ara mateix encara és de nit, per la qual cosa fa que les operacions de recerca i de rescat es dificultin encara més. Els tres ferits greus en estat de xoc hipotèrmic han demostrat que la temperatura de l'aigua a Terranova és molt baixa.

Caldrà esperar que les autoritats donin més informació sobre això.