La doble vida de Fran: de guàrdia civil exemplar a narcotraficant

Fran apareixia al programa 'Control de fronteras' i es mostrava com un agent modèlic que complia tots els protocols
Fran guàrdia civil
'Control de Fronteras' és un programa que mostra les tasques dels agents de duanes per complir les lleis d'estrangeria, de droga o contraban| DMAX

Hi ha qui diu que la televisió menteix i que tot és ficció. El cas d'en Fran en podria ser un exemple: allò que es mostrava al programa 'Control de Fronteras' estava molt lluny de la realitat. El Guàrdia Civil, que al programa de Discovery Max era un agent modèlic i que respectava absolutament totes les normes, fora de les pantalles col·laborava amb una banda colombiana per permetre l'entrada de Cocaïna a l'Aeroport de Madrid.

 

'Control de Fronteras' és un programa que mostra les tasques dels agents de duanes per complir les lleis d'estrangeria, de droga o contraban. Els guàrdies troben des de drogues fins a menjar caducat, animals dissecats o maletes amb productes falsificats. Un dels protagonistes del programa, en Fran, va ser descobert traficant amb maletes que portaven fins a 200 quilos de cocaïna.

 

El guàrdia civil feia de nexe amb bandes organitzades

Els agents del Servei d'Assumptes Interns de la Guàrdia Civil i l'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Comandància de Madrid han descobert aquesta setmana que l'agent feia de nexe amb bandes organitzades i han arrestat 18 persones.

 

Però va ser gràcies a la DEA nord-americana i la NCA anglesa que es va posar en marxa la investigació. Els agents van començar a sospitar que en Fran era el contacte d'una banda colombiana que trafica droga, i després d'una llarga investigació s'ha descobert la veritat. La investigació ha estat complexa perquè el guàrdia civil coneix els mètodes dels seus companys i prenia les mesures necessàries per evitar-los.

 

Se l'acusa de narcotràfic i d'obstrucció a la Justícia 

A banda de l'acusació per narcotràfic, a en Fran també se l'acusa d'obstrucció a la Justícia, ja que va ensenyar als seus contactes les mesures de seguretat necessàries per evitar ser investigats. Els obligava a passar un aparell per detectar micròfons al cotxe i la Guàrdia Civil va trobar a casa seva un inhibidor de freqüències, que activava quan feia reunions.

 

Se l'acusa de narcotràfic i obstrucció a la justícia | CatalunyaDiari.cat

 

S'ha descobert que, com a cap de torn del Servei Fiscal de l'Aeroport, localitzava la maleta amb la droga i la deixava passar o la portava al passatger amb qui havia contactat i que havia viatjat en un altre vol. Se sospita que hi va haver cinc entregues de maletes procedents de Sudamèrica que van introduir més de 200 quilos de cocaïna.

 

El seu ritme de vida era sospitós: gastava per sobre les seves possibilitats

Un agent del rang d'en Fran té un sou mensual de 1.700 € que, malgrat ser un sou acceptable, no permet portar la vida que portava el guàrdia civil. Vestia de marques com Valentino i Channel, va rehabilitar un Chevrolet Camaro (per valor de 30.000€) i assistia a esdeveniments vip dels casinos de Madrid.

 

Però, a més, portava al seu fill a un col·legi privat que suposa un 70% del seu souiva muntar un restaurant en una de les zones més cares de Madrid, on convidava els contactes a sopar i s'intueix que va pagar 80.000€ com a inversió.

 

El canvi radical de la vida d'en Fran va començar quan va conèixer la seva parella, colombiana, i li va presentar els seus amics, entre els quals hi havia algun narcotraficant. Quan van saber que treballava al control de fronteres, li van fer la proposta perquè fes de nexe i així va començar tot. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari