José Antonio Garrido de petit en un plató de televisió

Dol per la mort de José Antonio Garrido, de 17 anys

José Antonio Garrido, malalt de leucèmia, va aconseguir traslladar a la societat el missatge de la importància de donar medul·la

José Antonio Garrido Casado, natural de Gibraleón, a la província de Huelva, ha mort als 17 anys. El conegut internauta feia cinc anys que lluitava contra la leucèmia. El febrer de l'any passat, Garrido es va sotmetre a un trasplantament de medul·la, però la malaltia s'havia complicat molt en els últims temps.

El jove va haver de deixar de jugar a futbol quan li van detectar la malaltia, amb 12 anys. I, tot i les adversitats, va ser l'esport rei el que li va donar forces per a seguir endavant.

José Antonio va rebre més de 800 samarretes de jugadors de totes les categories de futbol nacional. Va obtenir des de l'elàstica d'Andrés Iniesta fins a la de Joaquín Sánchez, veterà capità del Betis.

José Antonio Garrido, malalt de leucèmia, va empitjorar en les últimes setmanes

El noi és un orgull per a la seva terra, i el poliesportiu municipal de Gibraleón fins i tot porta el seu nom. El llibre 'Abrazos de gol', escrit per Agustín Otero Muñoz i publicat el 2017, parla de la lluita de Garrido. Descriu com ha lluitat sense descans contra la leucèmia i llança un missatge directe a favor de la donació de medul·la.

El 26 de febrer d'aquest any, José Antonio escrivia això al seu perfil de Facebook: «I bé, ha arribat el dia. Avui, 26 de febrer, per fi m'han donat l'alta. Ha sigut una sorpresa, ja que tenia les defenses adormides», exposava.

«Gràcies a un fàrmac que m'han posat per a ajudar-me a pujar-les, ja estic fora. També volia dir-vos a tots que moltes gràcies per haver estat pendent de mi aquests dies».

Per desgràcia, el seu estat de salut havia anat a pitjor en les últimes setmanes. El jove sempre va ser molt actiu a les xarxes socials i tenia més de 160.000 seguidors al seu canal de Twitch.

Era habitual veure'l fer directes mentre jugava a videojocs. A l'últim, que va ser fa un mes, ensenyava com jugava al Fortnite.

Dol al futbol espanyol

Sebastián Herrera, seleccionador a la Federació Gaditana de Futbol, ha publicat unes punyents paraules de record a José Antonio. «No volia donar aquesta notícia, però em veig en l'obligació de dir-vos que el meu heroi, el nostre heroi José Antonio Garrido Casado se n'ha anat al cel. Ja descansa als braços de Maria Auxiliadora».

«Perdem el nen més valent, lluitador, guerrer, exemple de superació, generós, solidari, màgic i el meu heroi a la terra. Guanyem un àngel. Ha mort en olor de santedat. Ja veureu els miracles que farà i com ens ajudarà des del cel».

Herrera apuntava que el jove de Gibraleón estarà «sempre amb la família i amb mi. I seguim amb el teu llegat». Al seu torn, va enviar un missatge a favor de la donació de medul·la: «Donar és regalar vida», ha sentenciat.

El Cadis Club de Futbol també li ha dedicat un missatge molt emotiu a les xarxes. Aquest text va acompanyat d'una foto del jove amb l'onze inicial de l'equip gadità en un partit de lliga.

«Trencats per la trista i injusta mort de José Antonio Garrido. Molts ànims a tota la seva família i amics. Gràcies, Garrido, per donar-nos tantes lliçons de vida. Mai t'oblidarem. Descansa en pau, guerrer».

A més, el famós streamer TheGrefg també ha volgut recordar José Antonio:

«La família de Garrido ens ha confirmat que ha mort, i em trenca l'ànima veure com un nen tan lluitador i amb un cor tan gran se'ns en va. Et vaig agafar molt d'afecte i em vas emocionar amb les teves paraules. No t'ho mereixies. Descansa en pau, ídol».