Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona detinguda

Enxampen un conductor amb quinze quilos de marihuana amagada en una maleta

L'home va ser detingut, acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública, mentre intentava traspassar la droga cap a França

La Guàrdia Civil va fer aquest cap de setmana passat una actuació a la Jonquera, a l'Alt Empordà, en què va interceptar una bona quantitat de marihuana. En concret, quinze quilograms que es van intervenir a un ciutadà de nacionalitat albanesa de trenta-vuit anys, amb residència a França, que els intentava traspassar a l'Estat francès. L'home va ser detingut, acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública.

Els fets es van produir aquest dissabte a la carretera AP-7. Agents de la Guàrdia Civil van aturar un vehicle amb matrícula francesa que circulava en sentit nord. Els agents van identificar el conductor i van inspeccionar el vehicle, en què van descobrir, al maleter, una maleta que ocultava una bossa de grans dimensions plena de marihuana. En total, es van comptar quinze quilograms, i immediatament el conductor va ser detingut per un delicte contra la salut pública.

Les diligències, el detingut i la droga confiscada van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.

Dues operacions més fa dues setmanes a la Jonquera

Aquest tipus d'operacions a la Jonquera són molt freqüents. Fa tan sols dues setmanes, la Guàrdia Civil va fer les dues últimes actuacions a la frontera. La penúltima es va fer el dissabte 21 d'agost, quan la policia espanyola va confiscar 4,5 quilograms de marihuana a dos joves de 21 i 22 anys. La droga s'amagava a la roda de recanvi. Els dos joves van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Uns dies després, el dia 24 d'agost, el mateix cos de seguretat va trobar una quantitat semblant de marihuana i haixix. Dos quilograms de marihuana i dos d'haixix que s'amagaven a l'espai de l'aire condicionat del vehicle. En veure aquest fet els agents de la Guàrdia Civil van arrestar el conductor de 31 anys per un delicte de salut pública.

La plantació i el tràfic de marihuana, un perill públic per al país

Més enllà del transport de marihuana com el dels casos esmentats, la Comissaria General d'Investigació Criminal dels Mossos alerta del perill públic que representa el cultiu de marihuana al país. A les quatre demarcacions, en quatre anys, entre el 2015 i el 2019, s'ha passat de detectar 135 plantacions a 368. En paral·lel, el 2020, es coneixien 34 màfies especialitzades i es van detenir, en total, gairebé 2.300 persones implicades en casos relacionats amb el tràfic i la plantació.


En relació a les declaracions del cap de la policia a Tarragona, Ramon Franquès, el diari 'Ara' recollia l'any 2020 una informació dels Mossos, que alertaven que aquest tipus d'activitats solen tenir violència al voltant. Catalunya, i especialment Barcelona, llocs on el consum de psicotròpics s'estén cada vegada més, s'estan convertint en un pol d'atracció de l'activitat econòmica entorn la droga vista cada cop més des de l'òptica comercial.