Un agent de la Guàrdia Civil de Trànsit

La Guàrdia Civil, de pedra: El què han trobat a dins la roda d'un cotxe a Catalunya

El cos de seguretat ha intervingut 4,5 quilograms de cabdells de marihuana a la Jonquera

La Guàrdia Civil van confiscar 4,5 quilograms de cabdells de marihuana a dos joves de 21 i 22 anys. Els fets van passar a la tarda d'aquest dissabte, 21 d'agost, la Jonquera, a l'Alt Empordà.

En un comunicat, aquest dimecres, el cos de seguretat ha explicat que han aturat un vehicle amb matrícula francesa que circulava cap a França per l'AP-7. Durant la inspecció els agents de Benemèrita van observar una bossa d'escombraries amagada al forat de la roda de recanvi.

Un delicte contra la salut pública

Quan els agents de la Guàrdia Civil van extreure i van obrir la bossa, van trobar 4,5 quilograms de cabdells de marihuana. Per aquest motiu la policia espanyola ha detingut els dos joves com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. De fet, se'ls hi atribueix la possessió de drogues, en concret, marihuana.

La droga comissada i els joves de 21 i 22 anys han estat posats a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

112,08 quilograms de marihuana en un cotxe de matrícula francesa

El dilluns, 16 d'agost, uns 9 dies abans de l'incident de la Jonquera, la Guàrdia Civil també va trobar marihuana un turisme amb matrícula francesa a l'Alt Empordà. En concret van requisar 112,08 quilograms de la substància a Portbou. Al presumpte autor dels fets, un conductor de 37 anys, se li van atribuir delictes contra la salut pública i contra la seguretat del trànsit.

L'home va intentar fugir

Segons el comunicat que va emetre el cos de seguretat el vehicle els va «resultar sospitós». De fet, els va cridar l'atenció per «l'excés de càrrega que semblava portar». Així doncs, van decidir inspeccionar el cotxe.

Un cop van intentar identificar el conductor, aquest va fugir. Per tal d'aconseguir-ho «va intentar envestir un cotxe policial». Així i tot, només va poder arribar al centre del poble, on els agents de la Guàrdia Civil el van arrestar. A més, La policia va comprovar que l'automòbil no era de l'home identificat.

Finalment l'estupefaent requisat, el detingut i els objectes trobats també van passar a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Figures.