Dos agents de la Guàrdia Civil en un control de trànsit

La 'sorpresa' de la Guàrdia Civil en obrir un cotxe a Catalunya

Els agents van trobar en un vehicle amb matrícula francesa 112 quilograms de marihuana

El passat dilluns, 16 d'agost, la Guàrdia Civil va intervenir 112 quilograms de marihuana dins d'un vehicle a Portbou, a la comarca de l'Alt Empordà. La policia va arrestar un ciutadà de 37 anys com a presumpte autor dels fets. Alguns dels delictes que se li van atribuir van ser contra la salut pública i contra la seguretat del trànsit.

El conductor va intentar fugir

Així ho ha emès en un comunicat, aquest dimarts, la Guàrdia Civil. En el document s'ha explicat que durant el matí del passat dilluns diversos agents del cos de la policia espanyola van veure un cotxe amb matrícula francesa que els va «resultar sospitós». Els va cridar l'atenció per «l'excés de càrrega que semblava portar».

Per tant, van decidir identificar el conductor del vehicle sospitós. Un cop van procedir a fer-ho, l'home de 37 anys «per fugir va intentar envestir un cotxe policial». Després, va seguir a peu fins al centre del poble, on els agents de la Guàrdia Civil el va localitzar i detenir.

Els agents van trobar 112,058 quilograms de marihuana en un cotxe

Dins el cotxe la policia espanyola va trobar diverses bosses esportives amb un total de 112,058 quilograms de marihuana. A més, els agents de la Guàrdia Civil també van comprovar que el propietari del turisme no coincidia amb l'home identificat.

La droga, l'arrestat i els objectes que es van trobar van passar a disposició judicial. En concret, al Jutjat en funcions de guàrdia de Figures.

Es va descobrir una plantació de marihuana gràcies a la forta olor

Fa més o menys 10 dies que els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes a Mataró, comarca del Maresme, per ser els presumptes responsables de dues plantacions de marihuana. L'alerta la van donar els veïns d'un habitatge, ja que desprenia una forta olor a marihuana.

Els investigadors de la policia catalana van descobrir que tant el primer domicili, com el segon que van descobrir eren llogats i tenien la llum punxada. Els agents dels Mossos d'esquadra van localitzar un total de 24 quilograms de cabdells de marihuana, 162 plantes i 113 esqueixos. Tot i que els dos detinguts van passa a disposició judicial, se'ls va decretar llibertat amb càrrecs.