Imatge d'una embarcació de Protecció Civil per a rescatar a banyistes

Ensurt a Catalunya: El veler d'un jove, a la deriva a la Costa Brava

En el rescat han participat diversos cossos catalans, un dels quals ha estat l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva

Un jove ha estat rescatat a la platja del Port de la Selva, a la comarca de l'Alt Empordà després que el seu veler quedés a la deriva. En concret, el salvament del noi s'ha dut a terme durant la tarda d'aquest dilluns, 16 d'agost darrere el trencaonades del Moll Gros.

De fet, es va haver d'activar l'embarcació L500 de Protecció Civil del Port de la Selva. La llanxa va ser necessària perquè

Al lloc dels fets s'hi van treballar l'equip de Protecció Civil especialitzat en socorrisme i salvaments. A més, també hi han participat els Ecos, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi i els Deltes.

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha agraït la participació en la tasca a tots els cossos de seguretat. Fins i tot, Cervera ha recalcat que «la suma sempre ens fa més eficients».

Avís per onatge perillós

El diumenge, 15 d'agost, Protecció Civil va avançar una alerta d'onatge del Procicat. L'avís es va activar perquè hi havia la possibilitat que hi hagués onades «d'entre 2,5 i 4 metres a l'Alt Empordà i Baix Empordà».

L'alerta comprenia la franja horària entre el migdia d'aquest dilluns fins a la matinada. Justament, el dia que s'ha rescatat un jove al Port de la Selva.

Aquest any els Bombers han fet més de 1.000 rescats al medi natural

Segons les últimes dades, els Bombers de la Generalitat, aquest 2021, han fet un total de 1.044 rescats al medi natural. Amb la notícia del jove rescatat perquè el seu veler ha bolcat al Port de la Selva, veiem com la resta de cossos catalans han de fer-los i de com les xifres segueixen augmentant.

En el comunicat dels Bombers del dissabte 7 d'agost es van destacar alguns rescats aquàtics. Un en concret també al terme municipal de Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà.

En aquest un menor que feia surf de rem va quedar encallat en una zona rocosa del camí de ronda al voltant de les 12.54 hores. Els Bombers, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van activar embarcacions per atendre'l, tot i que només s'havia fet unes rascades.