Imatge d'una cinta del 112

Ni el toc de queda ho evita: Batussa amb arrestats, crits i agressions a la policia

A Platja d'Aro una cinquantena de persones va escridassar als agents locals i aquest van haver de demanar reforços

La Policia Local de Platja d’Aro va intervenir en una baralla tumultuària a la sortida d’una discoteca del municipi de la comarca del Baix Empordà. Hi va haver dos detinguts, escridassades i agressions contra els agents de la policia.

Els fets van passar a la matinada del dijous, 12 d’agost, quan començava el toc de queda. Quan la policia va anar a dissoldre la baralla van rebre una escridassada d’una cinquantena de joves. A més, dos d’aquest van ser detinguts perquè van propiciar cops de puny als agents. 

Unes 50 persones van escridassar els agents locals

En concret, l'esbatussada va tenir lloc cap a les 01.00 hores, just quan la discoteca ja havia tancat i el confinament nocturn s'iniciava. Ara el local d'oci nocturn funciona com un bar i per tant, les restriccions del seu antic sector ja no els afecten.

Tot va començar amb una baralla de 10 persones, els agents de la Policia Local del municipi costaner van anar a dissuadir-la. Tanmateix, un jove va començar a empentar i colpejar als policies i per tant, se'l va detenir.

La resta de gent que sortia del local van començar a escridassar als agents que havien detingut al jove. La cinquantena de persones també els van insultar i els exigia que deixessin anar el detingut.

La policia de Platja d'Aro va haver de demanar reforços. Al lloc de l'incident s'hi van acabar traslladant 5 dotacions de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Aquests van haver de fer un cordó de seguretat.

Un altre jove detingut per agredir agents de la Policia Local

Paral·lelament a la baralla multitudinària, hi va haver una altra entre dos joves davant de la comissaria. Quan un agent va voler identificar-los, un dels nois el va agredir a cops de puny. Per aquest motiu també se'l va arrestar.

Els dos joves, de 21 anys, detinguts no tenen antecedents. Se'ls acusa d'un delicte de desobediència greu, de resistència i atemptat contra agents de l'autoritat.

Durant l'esbatussada hi va haver dos nois que van intentar traspassar el cordó de seguretat que havien fet els agents. Per tant, la Policia Local els ha denunciat en aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana (la 4/2015).

El confinament nocturn no atura els nombrosos incidents de la població 

Tot i que Platja d’Aro estar dins el toc de queda nocturn, això no evita que hi hagi incidents al municipi durant les nits. Segons dades de la Policia Local del municipi del Baix Empordà, entre la setmana del 2 al 8 d’agost hi va haver 10 persones arrestades i 35 actes d’infraccions de civisme i convivència.