Militars de l'Exèrcit de Terra en una desfilada

Mor Alejandro Muñoz, militar de 22 anys, de manera sobtada fent esport

Es trobava al costat dels seus companys de regiment i va patir un desmai

L'exèrcit espanyol ha hagut de lamentar aquest dilluns la mort d'un jove soldat. Aquest matí perdia la vida Alejandro Muñoz Oliva, de 22 anys, soldat que pertanyia al Regiment de Cavalleria de Ceuta. Succeïa que Alejandro Muñoz feia escassos dies que havia ingressat en aquest regiment que forma part de l'Exèrcit de Terra.

Alejandro Muñoz era de Sevilla i el passat mes de juny s'havia traslladat a Ceuta per ingressar en el Regiment de Cavalleria Montesa. Però havia estat divendres passat quan havia rebut la boina que acreditava que ja formava part d'aquesta unitat.

La seva mort s'ha produït quan estava realitzant uns exercicis físics que formen part de la rutina del seu regiment. Concretament, havien fet una cursa a peu pujant la pujada de Cavalleria de la ciutat de Ceuta. Després d'un descans s'ha desplomat de manera sobtada sense que es pogués fer res per reanimar-lo.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

No s'ha pogut fer res per salvar la vida d'Alejandro Muñoz

Després que es produís el seu defalliment, van ser els seus mateixos companys els que li van assistir en un primer moment. Van ser ells els que li van realitzar les primeres maniobres de la reanimació cardiopulmonar (RCP). Posteriorment, es va fer càrrec el servei mèdic de la unitat que es va traslladar de manera immediata al lloc immediata, continuant amb la RCP.

Ràpidament, també es va avisar al 061 després que el Centre Coordinador d'Urgències rebés una trucada alertant del succés. S'hi informava que el jove militar de 22 anys s'havia esvaït i que se li estava practicant la RCP.

Es van activar una ambulància i un equip mèdic que es va traslladar al lloc on s'havia produït el defalliment d'Alejandro Muñoz. Els serveis mèdics van seguir amb les maniobres de reanimació avançades i van aconseguir estabilitzar-lo en un primer moment.

Tot seguit, va ser traslladat d'urgència per l'ambulància a l'Hospital Universitari de Ceuta (HUCE). Encara que va ingressar amb vida en aquest centre hospitalari acabaria perdent la vida unes hores més tard en aquest mateix.

Els seus companys de caserna es troben totalment commocionats després que es confirmarà la trista notícia. Malgrat que feia poc que havia entrat a formar part del regiment, Alejandro s'havia guanyat el respecte i l'afecte dels seus companys.

Les xarxes socials també han lamentat la mort del jove militar. Amics i coneguts han volgut tenir un record per al qual diuen era un jove esportista «humil, educat i respectuós». La Comandància general de Ceuta també ha enviat una nota de condol per la mort del soldat.

El personal de la base de Ceuta està donant el suport psicològic a la família d'Alejandro Muñoz. I és que es troben destrossats després que es produís la seva sobtada mort.

Estaven fent una activitat física dins del Pla Anual de Preparació

La mort del soldat Alejandro Muñoz es produïa aquest matí mentre estava duent a terme una activitat física programa per la seva unitat. Tot el Regiment de Cavalleria Montesa havia fet una carrera contínua per Ceuta com a part del Pla Anual de Preparació. Era un exercici físic rutinari que formava part de l'activitat normal dels soldats.

Després d'una primera fase de la carrera, els soldats de la unitat es van parar uns minuts per fer uns estiraments. Va ser quan es disposaven a tornar a iniciar la carrera per tornar a la caserna que el jove soldat es va esvair de manera sobtada.

El Regiment de Cavalleria Montesa núm. 3 a més d'aquestes maniobres rutinàries, es troba en plena preparació d'un pròxim desplegament al Líban. Allà un dels seus esquadrons, estarà 6 mesos dins de la Brigada XVI de Canàries.