Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment un home que conduïa amb un principi de coma etílic i multiplicant per sis la taxa d’alcohol permesa. Els fets van passar el divendres, 13 d’agost, al terme de Cassà de la Selva, al Gironès.
La policia catalana va rebre l’avís a les 01.00 hores de la matinada d’un vehicle que circulava fent esses per la C-31, direcció Girona. Els agents del cos de seguretat van localitzar el turisme a la C-65 a Cassà de la Selva.
El resultat de la prova multiplicava per sis la taxa d'alcohol permesa
De fet, els Mossos van poder denunciar el conductor gràcies al fet que un ciutadà va aturar-lo. L'usuari, en veure el perill que suposava el vehicle fent esses i per evitar un accident més greu, va creuar el seu cotxe al mig de la carretera perquè l'altre conductor parés.
Els agents de les forces de seguretat van identificar el conductor temerari i li van fer la prova d'alcoholèmia. L'home de 44 anys va donar positiu al test amb 1,45 mil·ligrams per litre d'aire expirat per aire expirat.
Segons la policia catalana, tenen prohibit transitar aquells conductors que superin els 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. El conductor de nacionalitat espanyola superava sis vegades aquesta taxa permesa.
Un cop va ser aturat, l'home va haver de ser traslladat en ambulància a l'hospital més proper perquè necessitava atenció mèdica per un inici greu de coma etílic. Així doncs, els Mossos van denunciar el conductor per ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, va quedar citat davant del jutjat d'instrucció de Girona.
La pandèmia com a un dels causants de l'augment d'accidents
El president de la Secció de Psicologia de la Mobilitat i de la Seguretat del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Sebastià Sánchez, ha explicat a través d'un comunicat ha explicat que hi ha diversos factors emocionals que evoca la pandèmia que ens fan que augmenti la sinistralitat a les carreteres.
Sánchez ha argumentat: «La pandèmia ha desproveït alguns usuaris de la via de l'assossec i de la calma necessàries per a una òptima i desitjable convivència viària».
Algunes d'aquestes actituds que «desproveeixen de l'assossec» són la sensació d'estar sotmesos a por constant i la necessitat de carpe diem o el fet de sentir emocionalment la necessitat d'alliberar-nos.
De fet, Sebastià Sánchez també comenta: «Trobem persones que vivencien l'alliberament de l'opressió i les limitacions experimentades augmentant el seu nivell d'acceptació i d'exposició al risc».