Imatge del dispositiu policial després de l'incident a l'hotel Palace de Barcelona

Novetats d’última hora sobre l’explosió a la Rambla: «Una situació d’alarma»

El tinent d'alcalde de Seguretat Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que aquest incident ha estat «un conjunt de casualitats que s'han ajuntat i han generat una situació d'alarma»

Els cossos d'emergències han abandonat la zona de l'incident de la Rambla causat per uns foc artificials aquest dilluns entorn de les 14 hores. Just després de realitzar les comprovacions oportunes, per la qual cosa també es podrà tornar a l'hotel desallotjat.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, entorn de les 12.30 hores s'ha escoltat el soroll que semblava una explosió a l'Hotel Petit Palace. Fins al punt del succés s'han desplaçat vehicles de Bombers, Mossos, Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i Guàrdia Urbana.

L'hotel s'ha desallotjat i la zona s'ha acordonat, i després s'ha descartat un atemptat terrorista. Ja que el fort soroll s'ha produït per uns focs artificials que han impactat en l'establiment.

Els Mossos també han explicat que, segons un testimoni, un home ha sortit corrent de l'hotel minuts després de sentir-se el fort soroll, i amb les mans ensangonades.

El tinent d'alcalde de Seguretat Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que aquest incident ha estat «un conjunt de casualitats que s'han ajuntat i han generat una situació d'alarma».

La psicosi el 17-A 

Davant de l'avís d'una explosió, els Mossos han treballat en un primer moment amb totes les hipòtesis sobre la taula, també la d'un atemptat terrorista. Per això el dispositiu inicial ha estat ampli i alguns dels agents han acudit a la zona amb armes llargues, que és un dels elements més visibles de l'operatiu antiterrorista.

Aquesta explosió ha coincidit amb la vigília del 17 d'agost, quan es compliran quatre anys dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, i pràcticament a la mateixa zona on va acabar el trajecte mortal de la furgoneta a la Rambla.

Han treballat a la zona agents d'Investigació, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de Seguretat Ciutadana. També hi han acudit Bombers de Barcelona i unitats del SEM.

Poc després d'una hora d'haver rebut l'avís, però, els Mossos han informat que la principal hipòtesi de treball se centrava en la del material pirotècnic i els agents s'han començat a retirar de la zona. L'hotel ha recuperat la normalitat cap a les 2 del migdia.