Pla sencer d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Un jove denuncia la cambrera d'un bar de Lleida per un atac homòfob

La víctima va defensar una parella homosexual que rebia insults de la treballadora

Un jove de Lleida ha denunciat la cambrera d'un bar del carrer Vallcalent de la capital del Segrià per un presumpte atac homòfob a l'establiment. Segons ha avançat el diari 'Segre' —i han confirmat els Mossos d'Esquadra—, els fets van tenir lloc el passat 13 d'agost, quan la cambrera hauria increpat una parella homosexual que estava a la terrassa de l'establiment i la víctima li hauria recriminat la seva actuació.

Llavors, el denunciant va llençar unes olives a la cambrera que, segons la denúncia, s'hi va tornar llençant-li aigua bullent. Arran d'això, el jove va patir cremades lleus a l'abdomen i al peu. Segons el citat mitjà, l'aigua també va tocar una parella de turistes i un altre client. Segons els Mossos d'Esquadra, la parella increpada per la cambrera no ha presentat cap denúncia.

En aquest sentit, la cambrera denunciada ja ha estat jutjada per un delicte de lesions lleus. En aquest sentit, un veí de la zona ha explicat al diari 'Segre' que «no és la primera vegada que hi ha problemes d’aquest tipus al bar». Segons el relat d'aquest veí, «la mateixa cambrera va sortir cridant al carrer a una parella de noies que passava per davant del bar i els va dir que se n’anessin d’allà, que no volia gent així al seu local».

Un 40% més d'incidències LGTBI-fòbiques durant el 2021

En els primers set mesos de 2021, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha registrat 146 incidències LGTBI-fòbiques arreu de Catalunya, 25 de les quals agressions físiques. Aquesta xifra representa una xifra un 40% superior a la que s'havia comptabilitzat l'any passat en la mateixa data, quan se n'havien registrat 116.

De les 146 incidències registrades a Catalunya, 62 s'han produït a la ciutat de Barcelona. En el mateix període de 2020, se'n van notificar 34. Una d'aquestes incidències és l'agressió que va tenir lloc a finals del passat mes de maig contra dues parelles gai a la platja del Somorrostro de la capital catalana.

Tres dels quatre presumptes agressors van ser detinguts pels Mossos, mentre que el quart es va entregar a la policia catalana. En aquest sentit, el portaveu de l'OCH, Eugeni Rodríguez, va anunciar que l'entitat es presentarà com a acusació particular en el cas.