Un treballador del SEM al costat de la porta d'una ambulància amb dos vehicles dels Bombers de fons

Set ferits hospitalitzats per un incendi en un habitatge a Catalunya

A conseqüència del foc, originat en un bloc de pisos de Sant Boi de Llobregat, l'escala també s'ha vist afectada pel fum

L'incendi d'un habitatge a Sant Boi de Llobregat ha cremat sencer el primer pis d'un habitatge ubicat a l'avinguda Francesc Macià, al centre de la localitat. L'avís s'ha rebut a dos quarts d'una de la matinada d'aquest dimecres, i ha obligat a activar diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A conseqüència del foc, l'escala s'ha vist afectada pel fum, però sobretot, set persones han hagut de ser evacuades i ateses pels serveis sanitaris per inhalació de fum.

Aquest matí, inicialment, els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat quatre dotacions terrestres per a extingir l'incendi, ja apagat, han apuntat que cinc persones han hagut de ser ateses pel SEM per culpa del fum. Tanmateix, uns minuts més tard, els serveis sanitaris han ampliat la xifra a set persones, que han hagut de ser traslladades a dos centres hospitalaris.

Els set ferits han estat traslladats a dos centres hospitalaris

En total, quatre de les víctimes han estat ateses en estat menys greu, i tres més amb caràcter lleu. Cinc d'elles han estat traslladades a l'Hospital de Sant Boi, i la resta, al centre hospitalari de Viladecans. En l'atenció i el trasllat dels ferits hi han treballat quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques i una més de l'Equip de Coordinació Clínica i Operativa (ECO). Aquesta unitat, estrenada aquest 2021, formada per un metge i un tècnic en emergències sanitàries, dóna suport a situacions complexes a nivell clínic i operatiu.

Un home va morir en un altre foc en un habitatge a Sant Boi el gener

Fa uns mesos, a principis de gener d'aquest mateix 2021, un altre incendi en un habitatge a Sant Boi, al carrer de Viladecans, va provocar la mort d'un home de noranta anys. El foc va cremar una habitació del pis on vivia l'home i es va escampar per tot el bloc, en el qual vivien tres persones.

Dues d'aquestes van poder sortir pel seu propi peu, encara que van resultar ferides lleus per inhalació de fum. No obstant això, l'home de noranta anys va haver de ser rescatat pels Bombers en estat crític, i va ser traslladat a l'Hospital Moisès Broggi. Allà va morir, el dia 2 de gener.