Fotomuntatge d'Ian Crystal i un concert de rock

Un empresari d'èxit mor durant un concert per fer una tombarella

Va voler fer la tombarella cap endarrere i va caure des d'una altura de 15 metres

Alcohol i diversió no sempre són bons companys de viatge, i a vegades acaben en tragèdia. És el cas d'aquesta notícia que arriba des de Nova York, on un empresari ha perdut la vida durant un concert. El van veure fer una tombarella abans de precipitar-se i caure contra el terra.

La víctima mortal es diu Ian Crystal, tenia 46 anys i era un reeixit empresari del sector de l'alimentació. Va ser un dels fundadors d'Evolution Spirits i era director executiu i cofundador de Monkey Rum, companyia de licors que liderava i per la qual s'havia fet un nom en el món empresarial.

Crystal era conegut per ser un amant dels reptes i una persona amb molta creativitat i esperit d'aventura. Una de les seves grans aficions era la música, i entre els seus grups preferits hi havia la banda de rock Dead & Company. Divendres passat els va veure en concert, però no sabia que seria l'últim.

Durant la mitja part del concert, que tenia lloc a l'estadi Citi Field, Ian va voler fer una tombarella cap enrere. Però no va calcular bé el salt i es va precipitar des del cinquè pis, a un buit de 15 metres. El cop contra el terra va ser tan brutal que va morir poc després a l'hospital.

Els equips sanitaris es van desplaçar fins al lloc cap a les nou del vespre i van trobar l'home malferit. El van traslladar ràpidament a l'hospital novaiorquès Presbyterian Queens, però no van poder fer res per salvar-li la vida. El tràgic final d'Ian va deixar commocionat el seu entorn.

«La gent va borratxa»

La policia de Nova York va confirmar que l'home mort durant el concert de Dead & Company a Nova York era Ian Crystal, que vivia a Brooklyn. Segons l'informe policial, es trobava sota els efectes de l'alcohol quan va patir una caiguda mortal per accident. Va voler fer una tombarella, però no va calcular bé el salt i es va precipitar.

«La gent va borratxa», va dir un guàrdia de seguretat deixant entreveure la probable causa de l'incident. Un empleat del recinte assegura haver-lo vist fent una tombarella abans de caure i estavellar-se contra el terra. La policia ha obert una investigació, encara que el succés s'atribueix a l'alcohol i a la mala sort.

Mentrestant, el dol i la desolació inunden l'entorn de l'empresari. En una publicació a Facebook, el seu amic Neal Weinstein ha volgut transmetre el dolor que sent per la pèrdua d'Ian: «Ha deixat una llista molt llarga de persones que el trobaran a faltar. M'alegro d'haver-te conegut, amic».

En la publicació, Weinstein va penjar una foto on surten Ian i ell junts i el va definir com «el gall, algú que sempre està disposat a afrontar una nova aventura o una llarga conversa». «Estava ple de vida i felicitat. Molta gent trobarà a faltar l'Ian», diu un dels comentaris, que defineix el succés com «devastador».

El seu germà era amb ell

Ian Crystal va ser cofundador d'Evolutions Spirits i altres projectes de consultoria i inversions. Tenia un currículum envejable i diversos màsters en màrqueting i finances. A través de Crystal Ventures s'havia introduït en el negoci de les begudes alcohòliques, on havia aconseguit progressar amb èxit.

Així definia la seva projecció professional al seu perfil de LinkedIn: «La meva passió per explicar una història a través de les marques, la comunicació, el desenvolupament de productes i les estratègies de màrqueting ha portat al creixement de l'empresa». Treballava amb marques de primer nivell com Absolut i Malibú.

Gràcies a la seva feina va poder unir les seves dues grans passions: el negoci i la música. Va col·laborar en projectes de fusió de licors i artistes com Absolut i Jay-Z, Absolut i Spike Lee o Malibú i Ne Jo. Així es va forjar una brillant trajectòria com a creador executiu i desenvolupador de projectes d'alt nivell.

En el moment de l'accident que va acabar amb la seva vida, Ian Crystal era amb el seu germà, que va presenciar com feia una tombarella i queia al buit. Va baixar per a socórre'l se'l va trobar malferit.