Dos camiones circulan por una autopista

Dos nens de 6 i 8 anys es posen al volant amb el seu pare mort

L'home de 29 anys va ser tirotejat i els seus dos fills van aconseguir sortir de l'autopista fins a una àrea de servei.

Un tiroteig en una autopista als Estats Units acaba amb la mort del conductor d'una furgoneta. Els dos fills menors, que viatjaven amb ell, han aconseguit sortir de la carretera i s'han salvat la vida. 

El succés va tenir lloc la nit passada, a les 23.00, en una carretera a Houston (Estats Units). Els dos germans van sentir un so brusc i van pensar que el seu acte havia estat colpejat per una pedra. La realitat era molt més macabra: el seu pare acabava de ser tirotejat i havia mort a l'acte.

El seu cos jeia sense vida al seient del conductor i la furgoneta anava a la deriva sense rumb. En un acte de gran fredor, els menors es van posar al volant i van aconseguir treure el vehicle de l'autopista fins a la via de servei més propera. Allà, van poder demanar ajuda.

Fora de perill, els nens van veure una dona i li van explicar què havia passat. Ella va trucar la policia perquè acudissin al lloc. En arribar, els equips d'emergència van confirmar la mort de el pare, de 29 anys, per una ferida de bala al cap.

Una investigació en marxa

Sorprenentment, els seus fills havien aconseguit treure el cotxe de l'autopista i portar-lo fins l'estació de servei sense patir ni una rascada. El següent pas va ser obrir una investigació, però ara per ara no han pogut avançar. «No estem molt segurs de què va passar exactament», informa la policia.

Els investigadors intenten aclarir si la víctima mortal era l'objectiu de la bala o va ser pura mala sort. «No sabem si va ser un incident de fúria a la carretera», apunta un agent. Creuen que un altre conductor va poder haver disparat enmig d'una disputa de trànsit, però encara s'ha de confirmar.

El Departament d'Homicidis de la policia del comtat ha obert una investigació. Una de les claus podrien ser les càmeres de seguretat de l'autopista i les imatges s'estan revisant. També es demana la col·laboració de testimonis anònims i s'ofereix una recompensa de 10.000 dòlars.

Preocupats per la seguretat

La seguretat en aquesta zona del país s'ha convertit en una de les principals preocupacions de les autoritats. En les últimes 24 hores, s'han produït tres tirotejos amb morts. La policia treballa sense descans en aquest tipus de successos, però es veuen desbordats per la manca d'efectius.

A més, l'absència de mitjans és el motiu que molts d'aquests casos no es puguin resoldre. La investigació del cas segueix endavant, però de moment no saben res. La seva difusió en els mitjans de comunicació ha estat molt àmplia, fet que podria ajudar.

L'índex de criminalitat a Houston és el més elevat de tot l'estat de Texas i es troba en els primers llocs dels Estats Units. Segons dades de l'FBI, és una de les 25 ciutats més perilloses dels Estats Units. Tanmateix, Houston té menys policies que la mitjana nacional.

Les baralles i les venjances hi són freqüents i molts acaben en homicidis. Fa tot just quatre dies, un home va morir a trets a càrrec del seu fill gran durant una discussió. No gaire lluny, una baralla en un bar va acabar amb un mort i cinc ferits.

Aquest nou incident torna a posar de manifest la inseguretat que viuen els ciutadans. La notícia ha causat una onada d'indignació i demanen més mitjans a la policia per protegir-los. L'habilitat dels infants al volant, al seu torn, ha estat de gran sorpresa.