Fotomuntatge de Kristian i Amantia, els dos germans alemanys desapareguts, i un equip d'investigació en un port

Última hora: Troben el pare i els dos nens que buscaven a Espanya

Feia mesos que buscaven Kristian i Amantia, de 10 anys, després que el seu pare els segrestés

El pare dels nens desapareguts a Espanya, Kristian i Amantia, ha estat trobat i detingut a Portugal. Concretament en un poble al nord de Lisboa, segons ha avançat el mitjà 'Canarias7'.

Pel que sembla, els dos germans eren amb ell quan els han trobat. La bona notícia és que estan en perfecte estat de salut.

Tot això ha estat després que la policia detectés que l'home podria haver anat des de Tenerife, lloc on se'l buscava en un primer moment, a Portugal.

Així doncs, els cossos nacionals es van posar en contacte amb les forces de seguretat de Portugal per a col·laborar en la investigació i poder trobar els nens.

Després d'un temps d'investigacions conjuntes, els han trobat a tots tres.

De moment no s'ha donat més informació sobre el tema. Caldrà esperar una mica per a conèixer més dades sobre com ha anat la detenció o què passarà ara amb el pare i els petits.

Des de SOS Desaparecidos ja s'ha desactivat l'alerta de recerca dels menors i s'ha informat de la localització d'aquests.

Desapareguts des de feia mesos

Kristian i Amantia, els dos germans de 10 anys, ja feia uns quants mesos que havien desaparegut. De fet, al gener va ser l'última vegada que la seva mare els va veure.

Els fets van passar a Alemanya, país d'origen de la família. La dona va fer allà la denúncia, però el cas va acabar saltant a Espanya quan les forces de recerca del país germànic es van posar en contacte amb les espanyoles perquè sospitaven que l'home podria haver viatjat fins aquí.

Algunes de les línies d'investigació que s'havien seguit el situaven a l'illa de Tenerife, concretament. Així doncs, la policia de la zona també va començar una investigació per a buscar l'home i els nens.

La mare també va viatjar fins a Tenerife per a estar a prop del lloc on s'estava treballant.

No obstant això, durant els primers mesos d'investigació no hi va haver resultats, així que finalment la dona va haver de tornar a Alemanya sense els seus fills.

El cas, però, no es va tancar. La cerca ha continuat fins ara, quan la col·laboració entre les forces de seguretat d'Alemanya i Espanya ha permès trobar Kristian i Amantia, els dos nens que portaven mig any desapareguts.

El pare ja havia amenaçat amb emportar-se els fills

Segons el que s'ha pogut saber del cas, un divorci pot haver estat la causa que va desencadenar tot aquest succés. Pel que sembla, l'home no hauria acceptat la separació i hauria decidit endur-se els fills lluny de la mare per a fer-li mal.

A més, anteriorment ja l'havia amenaçat que ho faria. I no només això, sinó que també l'havia amenaçat amb matar-la si el denunciava.

Com hem dit, va ser al gener quan va acabar fent el que ja havia anunciat que faria algun dia. Després d'això va començar una gran angoixa per a la dona, que, finalment, sembla que s'ha acabat.

Quan els nens van desaparèixer, la mare es va posar en contacte amb una amiga de la mare de l'home, que li va assegurar que ell i els nens eren en una illa on «tothom parla espanyol». Va ser llavors quan la investigació es va centrar en l'illa de Tenerife.