Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Madelenie McCann

Gir en el cas de Madeleine McCann: «Ells són els responsables, sens dubte»

Un excomissari de la policia portuguesa dona la seva versió sobre els fets

No hi ha cap dubte que el cas de la desaparició de Madeleine McCann és un dels més mediàtics del món. La nit del 3 de maig de 2007, la nena va desaparèixer de l'apartament on estiuejava amb la seva família a Praia da Luz, a l'Algarve. Faltaven pocs dies perquè complís quatre anys, i avui, catorze anys més tard, no se sap res sobre el parador de Madeleine McCann.

Durant tot aquest temps han estat moltes les hipòtesis que han estudiat els investigadors d'un dels casos oberts més truculents d'Europa. Alhora, han sortit a la llum desenes de teories de la conspiració d'allò més diverses que han aportat encara més misteri a aquest cas. Ara, una nova veu torna a posar el focus en la desaparició de la petita Madeleine i ho fa acusant directament dos dels protagonistes d'aquesta història.

Els pares de Madeleine McCann, sospitosos de la desaparició de la nena, segons un expolicia portuguès

Ens referim a Gonçalo Amaral, comissari jubilat de la policia judicial portuguesa, que té 61 anys i que es va prejubilar el 2008. Va ser ell qui va encapçalar la investigació d'aquesta desaparició durant els primers cinc mesos del cas Madeleine. Des del primer dia, Amaral va sospitar dels pares de la petita, Gerry i Kate McCann, però des de llavors ha mantingut un silenci rotund.

Un allunyament del focus mediàtic que Amaral ha decidit trencar definitivament. Aquest dimarts, 24 d'agost, el diari alemany 'Bild' emetrà un programa especial, 'El cas de Maddie McCann', en què Amaral parlarà. Ho farà per primer cop des que va ser apartat del cas a finals de 2007, i sembla que no deixarà ningú indiferent.

En aquest reportatge, Gonçalo Amaral defensa el que ell sempre ha cregut: que els pares de la nena són els responsables de la desaparició. En diversos fragments que s'han avançat del programa, l'excomissari deixa clar que el principal sospitós, Christian Brueckner, no té res a veure amb la desaparició. Ho recull aquest dimarts, 24 d'agost, el diari 'ABC'.

«Els principals responsables de la desaparició són les persones que tenien la custòdia de la nena: els pares», afirma Amaral. «No tinc cap dubte que el segrest va ser simulat», es reafirma el policia jubilat. Seguint aquesta línia, argumenta que les úniques empremtes que es van trobar a la finestra per la qual van entrar a la casa i van segrestar Maddie eren de la seva mare.

A més, assenyala que el comportament de Gerry i Kate McCann va ser molt estrany durant les hores posteriors a la desaparició. «Semblava que no havia passat res. Els preocupava més que no els servissin te que l'absència de la nena, quan haurien d'estar en estat de xoc o nerviosos», afirma Amaral en el reportatge.

El policia jubilat llança crítiques clares al rumb que va prendre la investigació: creu que hauria d'haver sigut més completa, «com si fos un assassinat i no com un robatori». No obstant això, la teoria d'Amaral és rebutjada per la fiscalia alemanya, que actualment lidera la investigació sobre el cas. L'expolicia assenyala que el principal sospitós de la desaparició no portava els cabells llargs el 3 de maig de 2007, però els testimonis asseguren que el sí.

Són arguments que provoquen que Amaral assenyali directament la mare de Madeleine McCann com a principal sospitosa, juntament amb el seu marit. Caldrà estar pendents, doncs, del que expliqui al programa de 'Bild'. El cas Madeleine McCann segueix donant molt de si gairebé quinze anys després de la desaparició de la nena.