Fotomuntatge de María Isabel, venedora de l'ONCE i desapareguda, i un quiosc de loteria

Troben sense vida la María, venedora de l'ONCE: podria haver-hi més víctimes

Fonts judicials avancen que la víctima i l'únic detingut no tenien cap relació n'hi havia denúncies prèvies

La família de María Isabel de la Rosa, una venedora de l'ONCE desapareguda dijous passat, sempre va descartar una fugida voluntària. Els pitjors presagis s'han complert. La dona, de 44 anys, va ser trobada morta en un domicili d'Albacete la tarda-nit d'ahir.

En la mateixa operació van detenir un home de 50 anys com a principal sospitós. Segons fonts judicials, la víctima no tenia cap relació amb l'únic detingut. És més, tampoc hi havia denúncies prèvies contra ell.

Així ho confirma el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa en una informació d'última hora que revela 'Europa Press'. El jutge del jutjat d'instrucció número 3 d'Albacete ha autoritzat l'autòpsia de la víctima, que es realitzarà durant aquest matí. També ha decretat el secret de les actuacions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El detingut és un cambrer que treballava al berenador 'El Jardín' als afores d'Albacete. El cadàver de María Isabel va ser localitzat al seu domicili i és l'únic detingut per aquest crim. El cos de la dona presentava signes de violència i el cas va ser tractat des del principi com un assassinat.

Ara hi ha una investigació en marxa que haurà d'aclarir els motius pels quals, presumptament, el detingut va segrestar i matar a la dona. Aquesta va desaparèixer dijous 19 d'agost, a les 17:00 hores, quan estava en el seu lloc de venda de l'ONCE. El seu datàfon i el seu telèfon van perdre la connexió de cop.

Tot el que se sap sobre el crim d'Albacete

María Isabel va desaparèixer misteriosament dijous passat mentre estava en el seu lloc de treball, al barri d'Albacete de Parc Sud. La família i els veïns la van buscar sense descans, i van sospitar des del primer moment que alguna cosa dolenta li havia passat. «No va marxar per voluntat pròpia», deia la seva germana.

També es va implicar en la recerca l'associació SOS Desapareguts, que va demanar la col·laboració dels ciutadans. La policia va obrir una investigació per trobar el parador de la persona desapareguda. Així, les seves indagacions els van portar fins al domicili d'AM, un cambrer d'uns 50 anys.

Aquest home i la víctima no tenien cap relació ni tampoc hi havia denúncies prèvies. Però per motius que encara es desconeixen, la policia tenia indicis fiables que aquesta persona podria tenir retinguda la víctima. Ahir a la tarda, enmig d'una gran expectació, el carrer es va omplir de cotxes de policia i una comitiva judicial.

En l'operatiu va participar el Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques (GOIT) amb una màquina de perforació. Aquest grup s'encarrega de cercar i obrir habitacles on poden haver-hi persones, objectes o drogues. Així, haurien trobat el cos de la dona sense vida dins d'un espai.

Això ha disparat els rumors sobre la possible existència d'altres víctimes. Una dada que no ha estat confirmada i, per ara, la policia només ha parlat de l'extracció d'un cadàver. Tanmateix, a la província hi ha cinc dones desaparegudes i s'especula que el detingut podria carregar amb altres crims a l'esquena.

Investigació en marxa i tensió

La policia va cercar proves en el domicili del detingut durant tota la tarda-nit d'ahir. En els voltants es van viure escenes de molta tensió entre els veïns, que s'amuntegaven curiosos al carrer. El sospitós va ser increpat al crit «d'assassí» quan el portaven detingut.

Els investigadors es van retirar poc abans de la mitjanit i han tornat aquest matí per seguir recollint proves. El domicili de l'home, entre els carrers Estrella i Arada, al costat de campus de la UCLM a Albacete, va quedar precintat i custodiat per dos agents.

María Isabel era una persona molt coneguda pel seu treball al barri, i molt estimada. Per això la notícia de la seva desaparició va causar una gran consternació, i en saber que era morta es van deslligar les ires. A més, els veïns clamen justícia entre els rumors que podria haver-hi més víctimes al domicili.