Una ambulància del 061 i dos sanitaris

Dol en un poble durant la festa major: Moren tres amics de 17, 18 i 20 anys

Commoció entre els veïns dels tres pobles de Granada d'on eren els joves

Tot i que cap era del lloc on es va produir l'accident, la consternació es va apoderar de la petita localitat granadina d'Arenas del Rey. Aquest cap de setmana hi han mort tres joves de 17, 18 i 20 anys en un terrible accident de trànsit. No se sap el motiu del sinistre, però es va trobar el vehicle bolcat en un camí rural.

L'alcalde del municipi, Antonio Luján, va dir que els morts no eren de la vila, segons recull 'Ideal'. «Ha sigut una gran desgràcia», relatava. I va confirmar que els joves eren naturals d'altres poblacions de Granada. Concretament, un era de Ventas de Huelma, un altre de Casanueva, pedania de Pinos Puente, i l'altre de Valderrubio, tot i que la seva família era de Casanueva.

Es desconeix què els hauria portat a Arenas del Rey, que estava a uns 30-50 quilòmetres d'on residien. Podria ser que s'haguessin desplaçat allà per les festes, que precisament concloïen aquest diumenge, i estiguessin tornant a casa. La realitat és que això només ho podrien haver confirmat els ells.

El cotxe en què viatjaven els tres joves es va estavellar contra dos arbres

La desgràcia que va acabar amb la vida d'aquests tres joves s'hauria produït possiblement a la matinada de dissabte a diumenge. Poc més tard de les set del matí, el vehicle en què anaven va ser localitzat en un camí rural d'Arenas del Rey. Es trobaven molt a prop de la carretera que acaba portant a aquest municipi.

Eren les 07:25 quan el servei d'Emergències 112 rebia les primeres trucades sobre un cotxe bolcat al quilòmetre 22,5 de la carretera GR-3302. Els primers a arribar al lloc van ser els sanitaris de l'Empresa Pública d'Emergències Sanitàries (EPES 061). Aquests van ser els que van demanar l'activació dels bombers quan van veure que hi havia persones atrapades dins el cotxe.

Membres del cos de bombers de la base situada a Alhama de Granada es van presentar al lloc. Aquests havien rebut l'avís que tres persones estaven atrapades dins d'un vehicle, però la intervenció no va poder evitar el tràgic desenllaç.

I és que abans que comencessin el rescat, els metges van certificar que els tres joves havien mort. Per les grans destrosses que tenia el cotxe, els bombers es van veure obligats a arrencar el sostre per a poder treure els tres cossos. La Guàrdia Civil de Trànsit, que també es va desplaçar al lloc, està investigant les causes de l'accident.

Per motius encara desconeguts, el cotxe en què circulaven va sortir del camí rural i va caure per un terraplè. La caiguda va ser d'uns 6 o 7 metres fins a xocar contra dos arbres. Va ser allà on van trobar el vehicle.

El missatge de suport a les famílies dels tres joves dels ajuntaments dels seus pobles

La notícia de la mort dels tres joves ha entristit molt els veïns dels tres pobles d'on eren naturals. L'alcaldessa pedània de Casanueva, Maria del Carmen Zafra, es mostrava molt consternada i va confirmar que la família d'un d'ells era «molt coneguda». «La germana d'un d'ells treballa en una perruqueria i el germà munta espectacles. Tothom els coneix», relatava a 'Ahora Granada'.

Els tres consistoris s'han volgut unir declarant un dia de dol oficial i mostrant els seus condols a les xarxes socials. «La corporació municipal vol traslladar a les famílies i amics i amigues de les víctimes el seu condol i tot el suport en aquestes circumstàncies tan doloroses, en el nostre nom i en el de tot el municipi de Valderrubio», escrivia l'ajuntament de Valderrubio a Facebook.

Pinos Puente se sumava al dolor per la pèrdua d'un dels seus veïns i dels familiars d'un altre que residien al poble. «Volem transmetre el nostre condol més profund a família i amics», afirmaven. Ventas de Huelma lamentava l'accident «on el nostre jove veí Antonio perdia la vida al costat de dos amics de Valderrubio i Casanueva».