Luis, policía municipal de Valladolid muerto en acto de servicio

Dol a la policia espanyola: Mor Luis, l'agent municipal ferit estant de servei

El policia local s'estava desplaçant amb moto fins a un lloc on s'havia alertat d'un tiroteig, el barri de Los Pajarilos, i de camí va patir la col·lisió amb la seva motocicleta.

En les últimes hores es confirmava la trista notícia de la mort de Luis Eduardo Cara, policia municipal de Valladolid. L'agent local havia resultat ferit el passat dimarts 3 d'agost en acte de servei, en sofrir un accident amb la seva moto quan es desplaçava per respondre a una urgència a la ciutat. Des de dimarts, estava ingressat en un hospital, però finalment no ha pogut recuperar-se de la gravetat de les ferides.

El mateix cos de Policia Municipal de Valladolid ha anunciat la mort d'un dels seus agents a través de les xarxes socials, en un missatge en què han mostrat el dol i el suport a la família del difunt. «Lamentem informar de la mort de Luis Eduardo Cara, agent de Policia Municipal víctima d'accident de trànsit en acte de servei. Pare, marit, fill ... i company. Seguirem endavant per mantenir la seva llum blava encesa. Ànims! Va per a ell!», recollia el missatge que li han volgut dedicar la resta de membres del cos.

Encara que treballava a Valladolid, Luis Cara era natural de la localitat segoviana de Cuéllar. Feia dos anys que s'havia incorporat al cos policial municipal a Valladolid després d'haver exercit la mateixa professió vuit anys a Segòvia. Tenia quaranta anys i era pare de dos fills.

Luis va morir quan acudia a una trucada per un tiroteig

L'agent difunt estava de servei quan va patir l'accident que li va costar la vida. S'estava desplaçant fins a un lloc on s'havia alertat d'un tiroteig, el barri de Los Pajarilos, i en aquest camí va patir la col·lisió amb la seva motocicleta. Encara que no han pogut transcendir gaires detalls de l'accident, se sap que el policia transitava per una ronda exterior de la ciutat i va topar amb un altre vehicle.

Després del xoc, es van activar de manera immediata els serveis mèdics. Luis Eduardo Cara va quedar inconscient i molt greument ferit després de patir l'accident, amb un fort traumatisme cranioencefàlic i un altre toràcic que l'afectava als pulmons. Una UVI mòbil va traslladar-lo a l'hospital Río Hortega, molt proper a la zona de l'accident, ja en estat crític. Finalment després de poc més de tres dies ingressat, acabaria morint a causa de les ferides.

Luis es dirigia al barri de Los Pajarillos, zona de renda molt baixa de Valladolid. Un home havia disparat a un altre amb una escopeta de perdigons. El ferit ja havia estat víctima d'altres agressions per arma blanca per una venjança, i va ser traslladat a un centre hospitalari, on es va confirmar que la seva vida no corria perill. De moment, no s'han produït detencions sobre aquest assumpte.

Els emotius missatges de suport a la família de Luis abans i després de la seva mort

Hores abans de la seva mort, els companys de Luis van voler agrair el suport rebut. «Tant la família de Luis com tots els seus companys de plantilla, volem agrair a la premsa, ciutadans, companys d'altres cossos policials, membres de diferents grups polítics i nombrosos gremis de la nostra ciutat i de diferents localitats del nostre país, tantes i tantes mostres d'afecte i respecte rebudes aquests dies. Segur que tots estem enviant molta força al nostre company perquè es recuperi aviat», escrivien a Twitter.

[Tweet] 1423532198624432129 [/ tweet]

Tant l'alcaldia de Segòvia com la de Valladolid han lamentat la notícia. L'alcalde en funcions de Valladolid, Manuel Saravia, mostrava el seu dol per la «tristíssima notícia». «Un accident fatal fa uns pocs dies ha estat la causa que s'ha emportat a aquest entranyable company, magnífic treballador, enormement estimat per tots els que l'han tingut la sort de tractar-lo i amb una trajectòria professional impecable. Una excel·lent persona que va venir de Segòvia, on va desenvolupar una llarga carrera professional i que va venir a Valladolid on ha estat uns anys amb nosaltres i, lamentablement, ens ha deixat avui mateix», afegia.