Detinguda per negar-se a posar-se la mascareta en un supermercat a la Costa Brava

Els agents ja li havien aixecat acta en dues ocasions

Un agent dels Mossos d'Esquadra parlant amb tres joves asseguts en una terrassa, tots ells amb mascareta
La dona va acabar detinguda i emmanillada | Cedida

Al llarg d'aquests mesos de pandèmia del coronavirus, són diversos els casos que s'han donat a conèixer sobre persones que es neguen a complir amb les mesures de seguretat i higiene establertes per evitar la propagació del virus.

L'últim cas és el d'una veïna de l'Escala, a l'Alt Empordà, que el passat dimarts, 22 de desembre, acabava emmanillada després de negar-se a posar-se la mascareta per poder accedir al supermercat, segons avança el 'Diari de Girona'.

La dona ja és coneguda per aquesta pràctica

Els fets van tenir lloc al supermercat Aldi de l'Escala on la dona va arribar al voltant de quarts de deu del matí amb la intenció de fer la compra. No obstant això, els responsables de l'establiment van aturar-la i li van cridar l'atenció perquè no duia posada la mascareta i el seu ús és obligatori.

La resposta de la dona va ser negar-se a posar-se-la i, a més, en to burlesc va dir als responsables que truquessin a la policia, segons recull el 'Diari de Girona'. Aquesta, però no és la primera vegada que munta una 'escena' com aquesta, ja que la dona és molt coneguda a la població per actuar d'aquesta manera, així que des del supermercat van trucar a la Policia Local. 

Fins al lloc s'hi va personar una patrulla mixta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local. Els agents van tractar de parlar amb la dona i fer-la entrar en raó, però aquesta va insistir que no es volia posar la mascareta. Finalment, va acabar emmanillada i detinguda per desobediència i resistència als agents de l'autoritat perquè, segons Mossos, la dona es va alterar.

La del dimarts, però no va ser la primera vegada que els agents van haver de cridar-li l'atenció. De fet, segons el mitjà citat anteriorment, els agents ja havien acudit en dues ocasions més. La primera va ser durant el primer confinament quan també va intentar anar a comprar sense mascareta i agents policials van haver d'obligar-la a sortir de l'establiment.

El segon cop va ser el passat mes de novembre quan la dona va intentar tornar a entrar al supermercat sense mascareta quan no la van deixar entrar va explicar que tenia asma i que per això no l'havia de portar. La dona, però no duia cap document que justifiqués el que deia. En aquella ocasió, els agents van aixecar-li una acta. No obstant això, la dona va acabar comprant en els dos primers casos.


Comentaris

envia el comentari