El SEM, rescatant una dona que havia caigut en un barranc

Una dona, ferida greu en caure per un barranc de cinc metres a l'Alt Penedès

L'afectada va ser traslladada pel SEM a l'Hospital Vall d'Hebron

Una dona de 58 anys ha quedar ferida de gravetat aquest diumenge al matí en caure per un barranc de cinc metres a l'Alt Penedès. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'avís del sinistre es va rebre a les 9.08 hores a la zona coneguda com el 'Camí de les 100 escales', al costat del riu Bitlles, entre Torrelavit i Sant Pere de Riudebitlles. L'excursionista s'havia precipitat en un lloc de molt difícil accés i es va haver d'activar una unitat per desbrossar i obrir pas. La dona va ser evacuada amb llitera fins a l'ambulància del SEM i, posteriorment, va ser traslladada en helicòpter fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Quatre dotacions dels Bombers i tres ambulàncies i l'helicòpter del SEM van participar en aquest rescat.

Més accidents durant el cap de setmana

El cap de setmana a la natura a Catalunya ha estat molt mogut. I és que els Bombers, en aquests dos dies, han hagut de realitzar diverses sortides per diferents sinistres. El bon temps ha portat molts catalans i catalanes a gaudir de la natura durant el cap de setmana, tot i el confinament comarcal que restringeix molt la mobilitat. En aquest sentit, a banda de la dona accidentada a l'Alt Penedès diumenge, els Bombers de la Generalitat van haver de realitzar dissabte al matí fins a cinc operacions de rescat —sense cap persona ferida greu— al medi natural en menys de tres hores. 

La primera actuació va ser a les 9.20 hores a Vacarisses, a la comarca del Vallès Occidental, per una dona que va patir un desmai en un corriol i va ser evacuada a l'Hospital de Terrassa. El segon avís es va produir a les 9.54 hores per un ciclista que havia caigut i s'havia fet mal a la zona de Can Codina a Cerdanyola del Vallès. El tercer rescat va passar a les 9.56 hores per una ciclista amb una forta contusió al braç en una caiguda al turó de la Coscollada, a Badalona (Barcelonès).

La quarta actuació es va produir a les 11.15 hores a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), per una persona accidentada i amb lesió al turmell al bosc del Gavatx. En aquesta actuació, els Bombers van desplaçar dues dotacions i l'helicòpter amb la unitat GRAE per rescatar una dona i transferir-la a una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que es va encarregar d'atendre la persona accidentada.

Finalment, a les 12.03 hores del dissabte, es va rebre l'avís d'un cinquè accident al medi natural. Va ser a Lloret de Mar (Selva) quan una excursionista va relliscar i es va fer mal al peu a tocar del monument a la Dona Marinera. La dona va ser traslladada a l'Hospital de Blanes.