quimono de jiu jitsu

Una dona mata l'home que l'estava violant amb una tècinca de jiu-jitsu

La víctima va escanyar el seu agressor en tan sols vuit segons

Una dona va fer servir els seus coneixements en arts marcials per acabar amb la vida de l'home que estava intentant violar-la. Així ho ha explicat la policia del Brasil quan la víctima va intentar demanar ajuda i només van poder certificar la mort del presumpte agressor.

La dona va poder contenir el violador amb la tècnica de jiu-jitsu

Tot va passar quan dues dones tornaven a casa la nit del passat dissabte 7 de maig a Vila Perus, a l'oest de Sao Paulo, Brasil. Un home les va assaltar provocant que una sortís fugint mentre que l'altra va caure en mans de l'agressor.

Mentre l'home forcejava amb ella per intentar violar-la, la dona va aconseguir reduir-lo gràcies als seus coneixements en arts marcials. Concretament va emprar la tècnica del jiu-jitsu o escanyament per darrera amb què va acabar matant el seu agressor.

dona espantada del puny d'un home
L'home va assaltar la víctima al carrer | CANVA

Aquest va quedar totalment inconscient a terra i la víctima va anar a demanar ajuda, quan aquesta va arribar, van comprovar que era mort. «Havien gaudit de la nit i quan tornaven a casa seva se'ls va acostar un home que en va violar una», comentava Beatriz Miscow, de la Policia Militar brasilera.

«La dona va aconseguir desfer-se'n i atacar-lo amb un escanyament. Va acabar matant-lo», ha confirmat Miscow. També va explicar que la víctima havia demanat ajuda «a les persones que van anar a socórrer-la, però ja havia mort».

Després del que va passar, la dona va ser portada a l'hospital on encara està ingressada. Encara queda per dilucidar en quina situació processal quedarà després d'estrangular el violador.

Dues dones practicant jiu-jitsu
La dona va poder reduir el violador gràcies a la tècnica del jiu-jitsu | CANVA

Tenir coneixements d'arts marcials capaces de posar fi a la vida d'una persona requereix una gran responsabilitat. L'ús i l'abús estan penats per llei sempre que es facin en situacions normals.

Hi ha la creença que les persones que practiquen aquest tipus de tècniques d'autodefensa són considerades armes blanques o 'armes vivents'. Per llei, en cas d'atac, han d'intentar reduir l'agressor o repel·lir-lo amb el menor dany possible. No obstant això, cada país té una legislació diferent quant a l'ús de les arts marcials com a autodefensa.

La tècnica del jiu-jitsu

El jiu-jitsu o també conegut com a tècnica de l'estrangulament per darrera o RNC, té dues variants amb què neutralitzar l'agressor en vuit segons. És el temps que necessita el cos per quedar inconscient per la manca de flux de sang al cervell.

Normalment es fa per l'esquena. L'atacant col·loca el seu braç al voltant del coll del contrari mentre s'agafa els bíceps amb l'altre braç. A la segona opció, l'atacant ajunta les mans en comptes d'envoltar el coll.

També es pot fer envoltant les cames sobre el coll de l'oponent i pressionar fins a deixar-lo inconscient.

El jiu-jitsu brasiler fa referència a aquesta darrera variant on la persona més feble pot aturar un atac d'algú més fort. Mitjançant aquesta tècnica, s'interromp la sang que va al cervell deixant la persona a terra.

Tot i això, de perdurar molt la pressió, pot arribar a provocar la mort com així ha estat en el cas de la dona atacada al Brasil.

De moment, des de la Policia brasilera no han volgut avançar què passarà ara a la víctima. Segons el que regeixi la llei sobre l'ús d'arts marcials, la dona podria enfrontar-se a càrrecs per homicidi.

Mentrestant, la víctima està sota observació a l'Hospital Pérola Byington fins que arribin a una conclusió sobre el seu estat.