Fotomuntatge d'unes tirolines i Florin, el monitor que ha mort accidentalment a València

Florin, el monitor d'una atracció a València que ha mort davant dels nens

Va caure d'esquena des de la plataforma d'una tirolina i es va copejar el cap contra la vorera

Florin, un treballador de 42 anys, ha mort a València després de precipitar-se d'una atracció multiaventura de quatre metres. Va ocórrer diumenge a la tarda en un incident que està sent investigat per la policia. L'operari va quedar en mort cerebral i finalment es va confirmar la seva mort.

Els fets van tenir lloc diumenge a les 19.45 hores, a l'esplanada del Nou Centre de València. Es tracta d'una plaça ubicada entre les avingudes Menéndez Pidal i Pío XII. L'operari va caure d'una de les atraccions, des d'una altura de quatre metres, i es va colpejar el cap contra una vorera.

L'impacte li va provocar un greu traumatisme cranial que el va conduir a la mort cerebral i, finalment, va morir. Segons les primeres indagacions, en el moment de l'accident no portava el casc i l'arnès no estava lligat a la línia de vida. Ara els fets estan a les mans de la Policia Nacional.

Així va passar el fatal accident

Florin és un treballador romanès que feia set anys que treballava per a aquesta empresa d'atraccions multiaventura. Diumenge passat va pujar a la plataforma per recollir unes nenes que baixaven de la tirolina. Una feina que exercia des de fa anys, tot i no comptar amb cap curs de monitor.

Imatge de Florin, el monitor d'una atracció de tirolines que ha mort accidentalment davant dels nens
Florin, el treballador mort a l'atracció multiaventura | Cedida

L'operari va caure d'esquena colpejant-se el cap contra la vorera i quedant a terra sense coneixement. Tot seguit va entrar en parada cardiorespiratòria i els testimonis del succés van avisar emergències. Un vigilant i dos monitors li van fer les primeres maniobres de reanimació.

Per això van utilitzar un desfibril·lador semiautomàtic que es troba a les instal·lacions. Després va arribar el personal del SAMU, que va reprendre les feines de reanimació fins que van aconseguir recuperar les constants vitals. Per això va ser traslladat a l'Hospital La Fe en una ambulància de suport vital avançat.

Feia anys que era a l'empresa

Florin va arribar a l'hospital amb vida, però molt greu, a causa de les lesions al cap. Hores després, els metges van informar els familiars que l'home havia entrat en mort cerebral i al matí van confirmar la seva mort. El jutjat de guàrdia va obrir diligències per depurar responsabilitats.

Segons informa 'Levante-EMV', Florin feia set anys que estava en aquesta empresa de multiaventura. Va començar netejant plats en campaments per a nens, i després va passar a fer tasques de monitor i supervisió d'una atracció amb tirolina. I finalment, va ser en aquesta atracció on va tenir lloc la caiguda mortal.

Florin s'encarregava de la supervisió d'aquesta atracció ubicada a l'esplanada del Nou Centre des de fa set anys. També controlava altres atraccions muntades a altres centres comercials i zones d'oci de la ciutat. Però, tot i l'experiència, no tenia cap titulació per a aquesta activitat.

No portava l'arnès

Ara estan investigant el que ha passat per aclarir les possibles responsabilitats. Després de l'accident, els agents van parlar amb els testimonis presencials per conèixer de primera mà les circumstàncies. També van comprovar les mesures de seguretat del parc per detectar possibles negligències.

Imatge de l'atracció de tirolines on treballava Florin, el monitor mort accidentalment
Atracció multiaventura on va ocórrer l'accident | Cedida

Les instal·lacions van quedar precintades perquè la policia científica pogués fer la seva feina. La investigació es troba en un punt inicial, tot i que sembla que l'operari no va activar la subjecció per impedir-ne la caiguda. De moment, la policia no ha pogut aclarir si hi va haver cap negligència.

Segons marquen les normes, tant els nens com els monitors han d'anar equipats amb cascos i arnesos de protecció. El lloc de l'accident és un espai cedit pel centre comercial a una empresa que gestiona l'atracció. Però l'empresa complia tots els requisits administratius i de seguretat.

La versió de l'empresa

La companyia ha lamentat els fets a través d'un portaveu, i ho ha definit com un desgraciat accident. Asseguren estar consternats i molt afectats per la tragèdia, però descarten valorar les circumstàncies del succés. S'estimen més deixar-ho en mans de la policia i de la justícia.

Segons han explicat, Florin comptava amb una llarga experiència com a monitor, ja que feia molts anys que duia a terme aquesta tasca. Afegeixen que la companyia s'havia preocupat per proporcionar tots els elements de seguretat, puix que la seva prioritat, diuen, és garantir la màxima seguretat per als operaris.

El monitor va morir en caure des d'una altura de quatre metres davant dels nens, alguns dels quals van quedar molt afectats. El recinte roman tancat mentre es duu a terme la investigació policial i, un cop acabada la instrucció, tornarà a obrir les portes, amb totes les garanties de seguretat.