Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Interlocutòria del TSJC.

El ridícul document del 25% de castellà a les aules: més de 10 pàgines plenes de faltes

A l'escrit hi ha més de 130 errades ortogràfiques i gramaticals

Ridícul del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en presentar l'escrit referent a la sentència que obliga a les escoles de Catalunya a implantar el 25% d'hores en llengua castellana.

Ahir, TSJC va ser el centre de totes les crítiques a causa de les nombroses faltes d'ortografia en català que presentava la interlocutòria. Fet que reafirma la demanda del Govern i les escoles catalanes, davant la necessitat d'una educació en llengua catalana a tots els centres d'ensenyament de Catalunya. 

A l'escrit hi ha més de 130 errades, amb fórmules traduïdes directament del castellà que no tenen cap sentit en català. 

El president de la sala contenciosa-administrativa TSJC, Javier Aguayo Mejía, ha demanat perdó aquest dimarts mitjançant una piulada a Twitter.

Disculpes per les nombroses errades ortogràfiques i gramaticals en català en la interlocutòria que obliga la Generalitat a executar la sentència del 25% d'hores en castellà a les escoles. En onze pàgines d'escrit hi havia desenes d'errades. 

Un «error humà»

En una piulada, el TSJC ha demanat disculpes en nom de Aguayo, el qual va presidir la secció que va fer l'escrit i posteriorment el va signar. 

Així, al·lega que el president de la sala Contenciosa demana «sinceres disculpes» per la versió amb errors notificada de la resolució d'execució de la sentència del 25% de castellà a les aules, fruit d'una molt desafortunat error humà en l'intercanvi d'esborranys de treball.

El TSJC obliga a Cambray a complir la sentència

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar ahir a la Generalitat de Catalunya que executi de manera immediata la sentència que obliga a fer un 25% d'hores en castellà a totes les escoles catalanes. 

En una interlocutòria, el tribunal va requerir al conseller d'Educació, Josep González-Cambray, perquè en 15 dies com a molt «dicti les instruccions i estableixi les garanties de control que s'escaiguin».

Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

Per fer que almenys una assignatura troncal es faci en castellà, a banda de l'assignatura de llengua catalana. 

El tribunal va manar a Cambray que l'informés del compliment d'aquestes mesures en dues setmanes. 

A més, va requerir també a l'Alta Inspecció educativa que verifiqués el compliment de les mesures i informés el tribunal.