Una persona de 82 anys ha perdut la vida aquest dimarts en una platja de Sitges

Una dona de 70 anys mor ofegada a Roses

La víctima, de nacionalitat anglesa, ha perdut la vida mentre es banyava a la platja del Salatar del municipi empordanès

Una dona de 70 anys i nacionalitat anglesa ha mort ofegada aquest dimarts, 18 de juny, al migdia, a la platja del Salatar de Roses, a la comarca de l'Alt Empordà. Segons ha informat Protecció Civil, el tràgic succés ha tingut lloc a l'alçada del número 65 del Passeig Marítim del municipi empordanès. 

Mor ofegada en una platja de Roses

Protecció Civil ha informat que al voltant de les 15.00 hores, d’aquest dimarts 18 de juny, ha rebut una trucada a través del telèfon d’emergències 112 de Catalunya on han estat alertats sobre l’ofegament d’una dona a la platja. Diverses persones l’han trobada i l’han tret de l’aigua, però estava inconscient.

Fins al lloc dels fets el 112 ha desplaçat diversos efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), juntament amb una ambulància i un helicòpter, així com tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i agents de la Policia Local de Roses. L’equip sanitari ha procedit a aplicar maniobres de reanimació cardiopulmonar, però malauradament no han pogut revertir la situació i la dona ha perdut la vida.

La platja del Salatar no té servei de vigilància

Cal destacar que la platja del Salatar, on ha tingut lloc el tràgic succés, no disposa de servei de vigilància. A més, Protecció Civil també ha insistit en el fet que és molt important extremar les precaucions a la platja, anar, sempre que sigui possible, a aquelles que sí que tinguin vigilant, sempre fer cas de la bandera que onegi i seguir les indicacions dels socorristes.

És important avisar ràpidament el socorrista en cas d'observar que algú té dificultats per sortir de l'aigua  o es troba malament. A més, s'han de tenir en compte les condicions i limitacions personals i no fer cap sobreesforç que dificulti la sortida de l'aigua i evitar una situació de risc. També cal recordar que el bany està permès si la bandera és verda, però si és de color groc, cal banyar-se amb molta precaució i, en cas de ser vermella, el bany està prohibit.

També et pot interessar...