Imagen de los bomberos de Castellón trabajando en el lugar del derrumbe de un edificio en Peñíscola el 25 de agosto de 2021

Multat per la companyia telefònica després de perdre fill i dona Peñíscola

Una companyia telefònica amenaça de penalitzar la família si no torna el 'router'

A casa de Bienvenido Cives intenten refer-se del terrible succés ocorregut fa una setmana a la urbanització Font Nova de Peníscola. En l'ensorrament d'un edifici perdien la vida la seva parella sentimental i el seu fill de 15 anys.

Un dur cop de què trigaran a recuperar-se. Mentrestant, la família ha iniciat els primers tràmits que requereix una situació així. No obstant això, han patit un episodi absolutament surrealista, amb el qual no comptaven.

Entre les gestions realitzades es troba la cancel·lació del contracte amb l'empresa de telefonia. En aquest cas, MÁSmóvil era l'encarregada de proveir d'Internet a l'habitatge. O més aviat, el que era casa, que ara són runes.

Per poder donar-los de baixa en la companyia es va exigir la devolució del 'router' d'Internet. En cas de no efectuar el lliurament se'ls va amenaçar amb una penalització. El pare, encara en estat de xoc pel que ha passat, els va explicar el que havia passat.

Va explicar que l'apartament en què vivien es va ensorrar i que aquest aparell s'havia quedat sepultat entre la runa. L'empresa de telefonia no va voler empatitzar amb ell i va insistir de nou en què hauria de tornar l'aparell. De no complir amb aquest requisit hauria d'afrontar una penalització de 150 euros.

Cives compte que es va enfurismar «quan després de donar explicacions i explicar tot el que m'ha passat no van rectificar». Fins i tot va rebre un correu electrònic exigint-li l'aparell. «Lamentablement, no el podem eximir de la penalització per no devolució del 'router", diu el correu electrònic que recull el 'Periódico Mediterráneo'.

Expliquen que «els nostres termes i condicions no contemplen aquest cas. Sentim les molèsties». Sense cap dubte, es tracta d'un missatge que deixa en molt mal lloc l'empresa que prestava els serveis de telefonia.

Davant tal resposta, l'afectat es va quedar perplex, sense capacitat de reacció. Lamenta que «no tinguin miraments amb res».

Segons la seva opinió, «els dona absolutament igual el que ens ha passat. Si no tornes el 'router', a pagar i no hi ha més», explica. Malgrat tot, la cosa menys important són els diners que ha d'assumir com a penalització.

Amenaça de penalització de 150 euros

El que més l'enfada és «la falta d'escrúpols» per part de la companyia. «No es tracta de si he de pagar 100 o 150 euros, és el fet de no empatitzar per res de món», lamenta en declaracions a aquest diari.

Mentrestant, la família continua amb la resta de tràmits. Intentant cancel·lar contractes amb altres empreses amb l'esperança de tenir més sort que amb la de telefonia. La poca sensibilitat trobada en MÁSmóvil els ha molestat molt.

Bienvenido Cives vivia en un dels 18 apartaments que es van enfonsar la setmana passada a Peníscola. En aquest tràgic succés, van perdre la vida dues persones, la seva parella i el seu fill.

Els investigadors continuen treballant en els motius que van poder provocar la caiguda d'aquests habitatges. S'estima que aquest procés pot arribar a allargar-se mesos o fins i tot anys.

L'arquitecte municipal, Ramon Mallasén, ha revelat fa uns dies que els materials utilitzats en la construcció «no eren molt bons». Tampoc va voler justificar l'ensorrament per això. Va explicar que eren «materials modestos, propis de l'època i del tipus de construcció».

No va voler revelar la raó de l'accident, però va deixar entreveure que podria tractar-se d'una fallada de manteniment. En qualsevol cas, tampoc va voler donar més detalls perquè «és aventurat i estaria malament».

Els experts no volen responsabilitzar la caiguda a les pluges dels últims dies. «Sempre hi poden influir, però pensem que el terreny circumdant està perfecte i no hi va haver moviment de terra», va explicar.

La principal hipòtesi estudiada és que alguna fallada en el sanejament de l'edifici provoqués que el mur de càrrega es deteriorés.