Una dona de Sevilla, la setena embarassada obligada a avortar per listeriosi

La Conselleria de Salut d'Andalusia ha confirmat el cas, elevant el total a 215 afectats pel brot a Espanya

Semana 40 del embarazo
Amb aquest, ja són set els avortaments provocats pel brot de listeriosi | Catalunya Diari

La Junta d'Andalusia ha confirmat aquest divendres, 6 de setembre, un nou cas d'avortament causat pel consum de la carn entatxonada contaminada de la marca 'La Mechá' produïda per l'empresa Magrudis. Així ho ha informat la Conselleria de Salut i Famílies, qui també recorda que malauradament, amb aquest cas, s'incrementen fins a set els avortaments registrats. Amb aquesta intoxicació augmenten fins a 207 les persones afectades en aquesta comunitat i 215 arreu del país pel brot.

El portaveu del gabinet tècnic creat per la Conselleria per al seguiment del brot de listeriosi, José Miguel Cisneros, ha detallat en una roda de premsa al costat de Jesús Aguirre, el conseller de Salut i Famílies, que l'avortament ha afectat una dona embarassada de 23 setmanes de la província de Sevilla. Lamentablement, amb aquest són set els avortaments provocats per aquest brot de listeriosi fins a la data.

Segons informa el mateix Cisneros, 45 persones arreu de l'estat segueixen hospitalitzades a causa del brot, i ha assegurat que el protocol anunciat la setmana passada per a l'atenció d'embarassades asimptomàtiques que haguessin pogut estar en contacte amb la carn contaminada va a «bon ritme».

Nova alerta sanitària

Cal recordar que les últimes informacions que arriben des d'Andalusia són que, al marge d'aquest brot de listeriosi provocat per l'empresa Magrudis, qui va distribuir carn entatxonada contaminada amb el bacteri 'Listeria monocytogenes', hi hauria un altre possible brot. El conseller ha informat, aquest divendres, en la mateixa roda de premsa sobre l'activació d'una nova alerta sanitària nacional. En aquest cas, en relació a la carn entatxonada 'Sabor de Paterna', fabricada a Paterna de Rivera (Cadis), la qual també podria estar contaminada per listeriosi.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari