Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de la segrestadora del bebè.

Una dona vestida d'infermera segresta un bebè en un hospital de Bilbao

Han trobat el nen en bon estat aquest matí i continuen buscant la segrestadora

L'Ertzaintza va demanar la col·laboració ciutadana per trobar un bebè raptat a l'Hospital de Basurto, a Bilbao. Una dona va accedir al centre hospitalari vestida de sanitària i es va emportar un bebè. Aquest matí l'han trobat en bon estat abandonat en un barri de Bilbao.

L'Ertzaintza ha activat un dispositiu de recerca d'urgència per trobar el bebè segrestat. Estan intentant identificar la dona que va entrar a l'hospital i va segrestar el nen acabat de néixer. Han difós les imatges de la càmera de seguretat en què apareix la dona segrestadora.

Aquest matí, poc abans de les nou, la policia ha trobat el bebè en bon estat al barri de Santutxu. De moment, no hi ha cap rastre de la segrestadora i la policia continua demanant la col·laboració ciutadana per localitzar-la. Aquest esgarrifós succés ha causat un gran impacte.

Descripció de la segrestadora

L'Ertzaintza ha activat un dispositiu de cerca per trobar el bebè segrestat per una dona vestida de sanitària. La segrestadora es va fer passar per personal sanitari per accedir a l'Hospital de Basurto, a Bilbao. Ha estat aquest dimecres a la nit quan ha robat el nadó.

Foto de la segrestadora del bebè.
Imatge de la segrestadora a l'Hospital de Basurto (Bilbao). | Ertzaintza
 

La policia investiga el robatori d'aquest bebè, que es va produir quan la dona va accedir sense cap control a l'àrea de ginecologia de l'hospital. Es va fer passar per infermera i va agafar el bebè amb l'excusa de fer-li una prova. Va sortir de l'hospital i va desaparèixer amb l'infant acabat de néixer.

L'Ertzaintza i la Policia Local de Bilbao va demanar la col·laboració ciutadana per trobar el bebè segrestat, que finalment s'ha pogut localitzar en bon estat. Ara confien en la col·laboració ciutadans per saber el parador de la segrestadora. Es tracta d'una dona de complexió forta, de mitjana edat, 1,60 metres d'alçada i amb cabells llargs i arrissats.

La policia demana ajuda

Les imatges de la càmera de seguretat mostren com la segrestadora anava vestida amb un uniforme mèdic de color blanc. L'última imatge és de les 23:00 hores de dimecres, i porta una samarreta blanca de màniga curta. També unes malles amb estampats i sabatilles esportives.

Segons s'aprecia a les imatges, la dona porta una bossa negra amb forma de mitja lluna, creuada com una bandolera. La segrestadora duu el nounat als braços i va amb una bossa rectangular. Demanen que qualsevol persona que tingui informació sobre la dona es posi en contacte amb la policia.

L'Ertzaintza ha difós la seva imatge i ha posat a disposició del ciutadà el correu colabora_app@ertaintza.eus. Si tens informació sobre aquest cas també pots posar-te en contacte amb el 112. Després de trobar el bebè, la prioritat és localitzar la dona que ha protagonitzat el segrest.

Tot el que se sap

El nadó va néixer dimarts a l'Hospital de Basurto i va estar dimecres al costat de la seva mare en una habitació del centre hospitalari. Eren les 21.00 hores quan una dona disfressada de sanitària va accedir a les instal·lacions i se'l va emportar amb l'excusa de fer-li unes proves rutinàries.

Primer pla dels peus d'un bebè
El bebè va néixer dimarts a l'Hospital de Basurto. | Cedida
 

Gràcies a aquesta estratègia es va poder emportar el bebè sense gaires dificultats, dins d'una bossa de plàstic. Els pares es van estranyar per la tardança a recuperar el nadó, així que van preguntar al personal sanitari, moment en el qual van saltar les alarmes i van començar a buscar el nen per totes les instal·lacions.

Segons una informació d'última hora, el bebè ha aparegut en bon estat aquest matí a primera hora, abandonat al barri de Santutxu. La policia manté oberta la investigació per trobar ara la dona que el va segrestar i que el va deixar abandonat.