Imatge d'un autobús del Transport Metropolità de Barcelona

Dos autobusos xoquen al centre de Barcelona

L'accident ha ferit a un passatger en trencar-se els vidres

Un aparatós accident ha tingut lloc a la plaça de la Universitat de Barcelona en col·lidir un autobús de línia i un autocar. Els fets han succeït aquest dilluns, catorze de novembre, a primera hora del matí i han ocasionat ferides lleus a una persona. L'autobús de línia afectat ha estat l'exprés X1 i ha generat retencions en les vies del voltant.

El xoc s'ha produït en la frontera entre els districtes de l'eixample i ciutat vella a la plaça de la Universitat. Segons ha avançat Metrópoli Abierta, el sinistre ha tingut lloc quan passaven uns minuts de dos quarts de set del matí. L'accident entre un autobús de la línia X1 i un autocar ha provocat ferides lleus a una persona. 

S'ha substituït el vehicle ràpidament

Segons ha informat Transport Metropolità de Barcelona (TMB), la topada s'ha produït quan l'autocar ha fet una maniobra per incorporar-se a la circulació i ha envaït el carril per on circulava l'autobús de línia. A conseqüència del xoc, s'han trencat diversos vidres del vehicle i una de les persones que viatjava a l'interior ha resultat ferida lleu. Tot i que se li ha ofert assistència sanitària, l'ha declinat.

L'accident no ha afectat gaire la circulació en aquest punt de la ciutat. Segons ha explicat TMB, el vehicle sinistrat ha estat substituït per un altre de la línia i els passatgers han pogut continuar el seu trajecte. 

La línia X1 travessa Barcelona


El bus exprés X1 és la primera línia directa que uneix els dos extrems de la ciutat, passant pel centre. Aquesta línia de servei es va estrenar al setembre del passat 2021 i funciona exclusivament els dies feiners de dilluns a divendres. La seva sortida està a la plaça de Francesc Macià i viatja fins a les Glòries.

El trajecte només triga vint minuts i durant el recorregut només fa quatre parades en cada sentit. De Francesc Macià a Glòries el bus s'atura davant de l’Hospital Clínic i, després, s’atura en tres punts més al llarg de la Gran Via. En l'altre sentit, de Glòries a Francesc Macià, el bus passa pel carrer d’Aragó, on realitza tres parades, i s'atura a Comte d’Urgell i a l’avinguda de Sarrià.

Habitualment, trasllada uns 4.000 usuaris cada dia i es preveu arribar al milió d'usuaris anuals.