Dos detinguts i 119 identificats en el desallotjament de l'antiga escola on es gravava 'Merlí'

20 d'ells podrien ser expulsats en trobar-se en situació irregular

Mossos d'Esquadra
Els agents dels Mossos d'Esquadra han detingut dues persones amb requeriments judicials | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han identificat 119 persones allotjades a l'antiga escola Menéndez Pidal de Barcelona que ocupaven aquest immens edifici del barri de Sant Genís dels Agudells on es va gravar la sèrie de TV-3 'Merlí'. A més, la policia catalana ha detingut dues persones per requeriments policials i judicials i la Policia Nacional s'ha endut una vintena de georgians per manca de permís d'estrangeria.

L'espectacular operatiu policial ha acabat poc després de les dues del migdia, i aleshores ha estat el torn dels serveis socials per atendre els desallotjats i d'uns paletes que tancaran els accessos. Dels 119 desallotjats, 79 eren georgians i 40 d'altres nacionalitats.

Aquestes instal·lacions estan ocupades per famílies georgianes amb pocs recursos i algunes d'elles sense permís de residència, però entre les persones que hi viuen també hi hauria alguns delinqüents. De fet, un dispositiu policial a principis d'abril va permetre la detenció d'almenys una desena d'ocupants que es dedicaven als robatoris en pisos.

30 joves ocupaven l'edifici sense generar conflictes

A banda, hi ha una trentena de joves okupes de diverses nacionalitats que viuen apartats dels georgians per conflictes diversos, i que es dediquen bàsicament a fer tallers de circ i arts escèniques en els quals participen els veïns del barri. De fet, els veïns conviuen bé amb aquests ocupants, però no pas amb els georgians suposadament lladres.

Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra
119 persones han estat desallotjades pels Mossos | Cedida

El desallotjament s'ha produït a instàncies del propietari per ordre del jutjat social número 5 de Barcelona. En acabar l'ampli desplegament policial, els treballadors del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), amb l'ajuda d'una traductora i una empresa de transport, ha atès les famílies desallotjades, a qui es buscarà allotjament.

També ha acudit al lloc una empresa de recollida de gossos, que finalment no ha hagut d'actuar. La Guàrdia Urbana ha tallat els carrers propers, cosa que ha provocat alguns problemes de mobilitat al barri, i el SEM ha marxat del lloc sense haver d'actuar.

També et pot interessar...

 


Comentaris

envia el comentari