Imatge d'un home detingut assegut en un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Molt greu: 2 detinguts més per abusar d'una menor discapacitada a Catalunya

Els fets van tenir lloc aquest diumenge al municipi de Rosselló (Segrià) i avui més de 300 persones s'han manifestat per rebutjar els fets

ACTUALITZACIÓ 28/09 a les 10.50 hores

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones més en relació al cas de l'agressió sexual a una menor de 16 anys amb discapacitat a Rosselló, al Segrià. Es tracta de dos homes, companys de pis dels dos primers arrestats, que haurien estat testimonis de l'agressió i no haurien fet res per impedir-la.

Segons la policia, a aquests dos nous arrestats ja se'ls va prendre una declaració inicial diumenge i després van quedar en llibertat. En finalitzar l'interrogatori amb la víctima, han decidit arrestar-los en considerar que són còmplices de l'agressió, tot i no participar-hi.

NOTÍCIA 27/09 a les 20.50 hores

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns d'Alpicat (Segrià) —de 23 i 31 anys i nacionalitat marroquina— com a presumptes responsables d'un delicte contra la llibertat sexual, segons ha explicat la policia catalana. Els fets haurien tingut lloc aquest diumenge a la tarda al municipi de Rosselló i la policia catalana manté oberta la investigació, ja que podria haver-hi més implicats.

En aquest sentit, el digital 'El Caso', citant fonts policials properes al cas, un dels arrestats hauria agredit la víctima, una noia de 16 anys amb discapacitat, mentre l'altre s'ho mirava sense fer res per impedir-ho. Els detinguts estan a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida i passaran a disposició judicial en les pròximes hores.

Els veïns de Rosselló es manifesten pels carrers del municipi per rebutjar els fets

Després que hagin transcendit els fets, aquest dilluns més de 300 persones s'han manifestat pels carrers del municipi de Rosselló per rebutjar l'atac que ha patit la menor, donar suport a la víctima i a la seva família i en contra de les violacions.

Durant la marxa, que ha començat a les cinc de la tarda a l'Ajuntament del municipi, s'han vist diverses pancartes i s'han sentit crits contra les violacions.

El 80% de les dones amb discapacitat, víctimes

Segons un estudi realitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), un 80% de les dones amb discapacitat son víctimes de violència masclista. Així mateix, aquesta investigació també revela que les dones amb discapacitat tenen un risc quatre vegades més alt que la resta de dones de patir violència sexual.

En aquest sentit, la investigadora Asun Pié Balaguer ha explicat a TV3 que «pateixen la violència masclista amb major mesura, amb major grau i en un nivell més ampli de formes de violència que la resta de dones. Amb l'agreujant que l'alarma social que es crea no és la mateixa que es crea en una dona sense discapacitat».

La investigadora també ha afegit que aquesta situació de violència s'agreuja moltes vegades pel fet que les dones amb discapacitat tenen problemes per accedir als recursos disponibles. Així mateix, és molt habitual que l'agressor sigui una persona molt propera.