Una nena dibuixa en una llibreta

«El meu pare Leonardo té un tumor i el volem ajudar»: la carta d'una nena de 9 anys

El missatge ha calat tan profund en tantes persones que ja s'ha començat a recaptar diners per tal que el pare pugui viatjar als Estats Units per curar-se

Per tots és sabut que la innocència és el primer que es perd quan creixem. Els nens i les nenes gaudeixen d'aquest meravellós do que tenim les persones i sempre ens sorprenen amb les seves ocurrències i accions. A causa de la seva curta edat, són incapaços de comprendre la duresa de la realitat i la crueltat a la qual es veuen sotmeses moltes persones. Hi ha moltes maneres de fer-los comprendre les coses i les situacions complicades, però hi ha algunes que es converteixen en una tasca impossible.

Comunicar una malaltia sempre és un procés difícil i més quan el destinatari és un menor. Molts experts asseguren que ells són capaços de comprendre-ho, però no arriben a entendre la magnitud que això pot tenir. Aquest ha estat el cas d'una nena d'Argentina que, davant la malaltia del seu pare, ha volgut demanar ajuda d'una forma inusual.

El gest de Diamela Paz, una nena de 9 anys, que ha escrit una carta d'auxili per aconseguir ajuda per al seu pare malalt ha commocionat tothom que se n'ha assabentat i ha tingut una resposta significativa.

La carta que ha commocionat tothom està escrita per una nena de 9 anys

La història que envolta a aquest succés ha causat una gran commoció i ha tret el costat més emotiu dels que l'han llegit. El relat de la menor parla de l'estat de salut del seu pare, que s'enfronta a un càncer molt agressiu. La menor exposa la situació i demana ajuda perquè al seu pare amb la seva malaltia. L'escrit, emotiu, ha generat una resposta massiva en forma d'empatia i mobilització de moltes persones, que han donat diners a la família.

Aquesta és la finalitat de la carta escrita per Diamela, és recaptar diners per poder viatjar als Estats Units i finançar el tractament que ha de rebre el seu pare. «Té molta vida per endavant», afirma la nena en la missiva. La nena sol·licita que cada persona que ho desitgi pot fer-li arribar una donació de 100 pesos. Només vol poder aconseguir els diners que necessiten perquè el seu pare segueixi amb ella.


El missatge ha calat tan profund en tantes persones que ja s'ha començat a recaptar diners. A més, al perfil d'Instagram, i també als comentaris, hi ha una gran varietat de missatges i publicacions de suport cap a la família i amb signes de voler col·laborar en el necessari. Perquè les donacions arribin a mans de la família, s'ha posat al costat de la publicació el compte bancari i les dades necessàries per fer el tràmit. La meta està marcada en 500.000 pesos, el preu del tractament i el viatge als Estats Units.

El pare de la nena té un glioblastoma al cervell de grau 4, un dels tumors més agressius, que requereix d'un tractament molt complex i específic per poder acabar amb la malaltia. Sens dubte, el gest de la petita d'escriure una carta perquè el seu pare pugui curar-se ha commocionat molts. Esperem que amb aquesta nova missiva recopilin els diners necessaris i pugui recuperar-se d'aquesta malaltia.