Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un manifestant s'encara a un agent dels Mossos d'Esquadra a l'entorn de la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona

Dos detinguts en els aldarulls a la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana

Els Mossos d'Esquadra van carregar contra els manifestants que van llençar objectes contra els agents i la façana de l'edifici

Els Mossos d'Esquadra van detenir dues persones aquest dissabte al vespre durant els incidents que s'han produït davant la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana després de la manifestació de l'ANC. Segons ha explicat la policia catalana, un dels arrestats està acusat de desordres públics i l'altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Els agents han hagut de carregar per dispersar els centenars de manifestants que s'han concentrat davant la comissaria i que han llençat objectes contra la línia policial. Els aldarulls han provocat almenys una persona ferida, en concret una periodista, que ha rebut el cop d'un pal que un manifestant ha tirat contra la policia.

Així mateix, els Mossos han notificat que durant els incidents vuit dels seus agents han acabat amb ferides lleus.

Corredisses, cops de porra i tanques contra els agents

Els manifestants que han deixat de banda la marxa principal han protagonitzat diversos incidents davant la comissaria de la Policia Nacional. Així, han fet llançaments d'ous, bengales, ampolles de vides, pots de fum i tanques contra la façana de l'edifici i contra els agents. Durant els aldarulls s'han produït corredisses i la policia catalana ha hagut de donar cops de porra per controlar la situació.

Alguns individus han intentat muntar una barricada al mig del carrer, però els agents ho han impedit. En aquest sentit, també s'han produït topades en alguns dels carrerons adjacents a la zona. Així mateix, els Mossos han reforçat el dispositiu amb furgonetes antidisturbis que han desplegat al mig del carrer.

En aquest sentit, els Sanitaris per la República han explicat que han atès una persona a causa de les corredisses, tot i que els Mossos no hi han tingut res a veure.

Ball de xifres d'assistents a la manifestació de la Diada

Com és habitual, el ball de xifres d'assistència a la manifestació de la Diada també s'ha produït aquest 2021. Així, la Guàrdia Urbana de Barcelona va informar que la marxa va reunir 108.000 persones, una xifra que l'ANC, organitzadora de la protesta, va elevar fins a les 400.000, assegurant que la participació havia superat les seves expectatives.

La manifestació, sota el lema ‘Lluitem i guanyem la independència’, va comptar també amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i altres membres del Govern, així com la presidenta del Parlament, Laura Borràs.