Dos detinguts a Barcelona per intentar estafar 12.000 euros a un home discapacitat

Els arrestats, que es feien passar per amics de la víctima, li haurien sostret 1.800 euros, però van fracassar en l'intent més gran

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona dos homes, de 67 i 65 anys i nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa continuada a un altre home de 70 anys. Els estafadors s’haurien aprofitat de la discapacitat de la víctima —física i intel·lectual— per guanyar-se la seva confiança, quedar amb ell en repetides ocasions com si fossin amics i demanar-li diners. Van ser detinguts el passat dimecres 5 de maig, quan familiars de la víctima van alertar la policia catalana en observar com els presumptes estafadors se l’enduien en cotxe després que els hi fes entrega de diners i d’una llibreta d’estalvis.

En aquest sentit, els familiars de la víctima sospitaven que els presumptes estafadors se l'havien emportat a alguna entitat bancària per retirar diners, ja que havien comprovat que en els darrers mesos, i des que coneixien l’existència d’aquests dos homes que quedaven contínuament amb ell, els estalvis del seu compte bancari havien disminuït de forma anormal.

Localitzats a prop d'una entitat bancària

Després de rebre l’avís, els agents van iniciar la recerca dels presumptes estafadors per voltants de possibles indrets on podrien haver-se adreçat amb la víctima fins que, finalment, van localitzar el vehicle amb el qual havien marxat tots tres a prop d’una entitat bancària. Els mossos van trobar allà mateix la víctima acompanyada de dos homes que coincidien amb la descripció aportada pels familiars. Per tal d’esclarir els fets, els agents van demanar a tots tres que els acompanyessin voluntàriament amb el seu vehicle a comissaria on, després de recollir la denúncia formal de la família, van detenir els dos homes per un delicte continuat d’estafa.

Segons les investigacions dels Mossos, durant el temps que els detinguts havien aconseguit quedar amb la seva víctima i aprofitar-se’n fent veure que eren amics van  aconseguir que retirés fins a 1.800 euros del seu compte bancari. L’estafa de més magnitud, però, es va veure truncada el mateix dia que van ser detinguts, ja que en intentar retirar 12.000 euros d’una entitat bancària, el treballador de l’oficina va desconfiar dels acompanyants del titular del compte, no els va fer entrega dels diners i va alertar un familiar de la víctima de la possible maniobra fraudulenta.


Comentaris

envia el comentari