Mossos d'Esquadra.

Enxampades: Peguen una dona gran a Catalunya, ho graven i ho pugen a les xarxes

El cas està ara en mans de la policia, ja que les agressores han arribat a rebre amenaces de mort

«La senyora està bé». Així asseguren els Mossos l'estat actual de la dona de Blanes que va patir una agressió per part d'un grup de joves. Patrulla BCN, un grup d'anticarteristes de la ciutat comtal, ha denunciat el succés a través de Twitter després que les mateixes agressores difonguessin el vídeo a les xarxes i es fés viral. Així, tal com ha informat 'Crónica Global' a partir de les declaracions d'una portaveu de la policia catalana, la dona estaria bé i ha rebut l'ajuda necessària per denunciar els fets. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Afortunadament, la Policia Local de Blanes ha pogut identificar les autores de l'agressió. Les joves van penjar a les xarxes socials un vídeo on se les pot veure enfrontant-se amb una dona d'avançada edat que els hi recrimina la seva actitud. En un instant les noies arriben a accedir dins de la casa de l'anciana i es produeix un intercanvi de cops. A més, les tres joves que apareixen al vídeo es mofen repetidament de la dona. La Policia Local va detectar que hi havia diverses amenaces de mort contra les autores de l'agressió i ha decidit actuar. Ara el cas està a mans dels Mossos d'Esquadra i de la Fiscalia que ja n'estudia el cas. 

L'agressió ha provocat una gran onada d'indignació a les xarxes socials, que titllen les delinqüents de «descerebrades». L'actuació policial, per sort, va ser immediata per tal d'auxiliar la dona. En paral·lel, Patrulla BCN ha recordat els seus seguidors que els fets seran denunciats a la policia.

Enxampen dos venedors de droga també per un vídeo

Pel que sembla, la ximpleria de difondre aquesta mena de vídeos no és excepcional. I és que el passat 29 d'abril els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes per publicar vídeos en les seves xarxes socials on se'ls veia amagant droga en parcs i jardins del Prat de Llobregat (Barcelona) perquè els seus seguidors la trobessin i així captar futurs clients.

La recerca es va iniciar a  finals d'abril, gràcies a un informe amb dades extretes de les xarxes socials emès per un agent de la Unitat de Ciberdelinqüència de la Policia Local de Màlaga. L'informe constatava que un usuari utilitzava el seu compte per a «promoure, afavorir i facilitar el consum de substàncies estupefaents», i que actuava al Prat de Llobregat, però que tenia seguidors de tot el territori nacional.

El jove es gravava en vídeo i en les imatges es veia com amagava substancies estupefaents, marihuana i haixix en parcs i jardins de la localitat, amb la intenció que els seguidors del seu perfil poguessin localitzar-lo i consumir-lo.