L'última persona que va veure Tomás: «Les nenes no anaven amb ell»

La declaració d'Agustín, vigilant del port, ha estat clau per reconstruir els passos del segrestador

El segrest d'Anna i Olivia en mans del seu pare, Tomás, està atraient l'atenció de tot el país. La investigació continua en marxa, i tot i que va més lenta del que es voldria, cada vegada hi ha més pistes per resoldre el cas. Una de les claus està en l'últim home que el va veure amb vida i va parlar amb ell: Agustín, el vigilant del port.

La Guàrdia Civil li ha pres declaració diverses vegades, ja que és l'última persona que va veure i va parlar amb Tomás Gimeno. Ell li va obrir la barrera quan va arribar a port a les 21.28 hores, abans de desaparèixer. «Controlem qui entra i el vaig veure arribar, estic segur que les nenes no anaven al cotxe», va assegurar el guarda.

L'home va mirar bé dins del cotxe, en els seients, i està segur que les petites, d'1 i 6 anys, no hi eren. Després el va tornar a veure carregant la seva barca. «Portava dues bosses grans d'escombraries i una motxilla. Una de les bosses era a la llanxa quan la va recuperar la Guàrdia Civil», explica. Les imatges enregistrades per la càmera del port confirmen que portava embalums, i el capità del port va declarar haver vist dues bosses, una maleta, una motxilla i embalums.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Agustí va veure Tomás tornar a les 23.30 hores després d'haver salpat. Estava nerviós, buscava un carregador al cotxe i va haver de comprar-lo. Fins i tot va topar amb la policia del port, ja que estava incomplint el toc de queda, però la prioritat número u de Tomás era trobar el carregador. Agustín en va buscar un al seu despatx, però no el va trobar, i Tomás se'n va anar a una gasolinera. Allà va carregar el mòbil i, a les 12:10 hores, va marxar.

Aquest ha estat un detall al qual els investigadors han prestat molta atenció: Per què estava tan nerviós Tomàs, i per què necessitava un carregador? Han arribat a la conclusió que algú que ha matat les seves filles i vol suïcidar-se no necessita un carregador, ni tampoc el necessitava per acomiadar-se o parlar amb la seva ex, perquè ja ho havia fet. La principal hipòtesi és que no ha fet mal a les nenes, i que necessitava el carregador per contactar amb el vaixell al qual prèviament haurien embarcat les petites. Això explica que el vigilant no les veiés al cotxe.

A partir d'aquí, els investigadors tornen cap enrere i intenten reconstruir les últimes hores de Tomás. A les 19.30 hores, estant amb les seves filles, s'acomiada dels seus pares amb una efusivitat poc habitual en ell. Un detall en què també reparen els seus amics. Surt de l'habitatge deu minuts després. Aquí comença una fugida que el podria haver portat a alguna cala de Candelaria (Tenerife) amb un vaixell fondejat.

Creuen que se n'ha anat a l'Àfrica

Segons un dels seus amics, Tony Herrera, han rastrejat els vaixells en aigües canàries aquests últims dies en una pàgina web i han trobat un veler sospitós. Va sortir el mateix dia que va desaparèixer Tomás i les nenes, els horaris coincideixen plenament, i els moviments són estranys i sense cap lògica. La seva teoria és que va pujar les nenes a aquest veler, les va deixar al vaixell i se'n va anar per fer veure que ell se n'anava sol en la seva llanxa.

Tomás va carregar la seva llanxa amb alguns estris i va sortir a la recerca del vaixell on havia deixat les seves filles. És després quan torna, nerviós, per carregar el mòbil. El vaixell en el qual es creu que van sortir anava sense sistema de seguiment cap a la zona d'Antequera, i podrien haver fet un transbord sense que ningú els veiés des de terra.

La principal hipòtesi és que Tomás hauria posat rumb amb les seves filles cap a l'Àfrica, un continent en el qual tenia contactes pel fet de ser gerent d'una plantació de plàtans. L'embarcació va sortir de Las Palmas i va passar per Tenerife rumb a l'Àfrica, una ruta que no té massa sentit, tret que tornés enrere per passar a buscar algú. Les peces encaixen.

Tot això deixa cada vegada més clar que Tomás va comptar amb almenys un col·laborador, i els seus amics apunten a una persona de la qual no saben res. La Guàrdia Civil s'està centrant a interrogar l'entorn de Tomás, familiars i amics, per trobar una pista que els apropi més a Anna i Olivia. Un gran desplegament policial continua rastrejant la zona de Tenerife, però mantenen oberta la investigació en les possibles zones on podria haver anat, com Sud-àfrica.

Tomás odia la parella de la seva ex

Tomás Gimeno, de 38 anys, tenia antecedents i estava obsessionat amb la nova parella de la seva exdona, Beatriz. Eric, un belga propietari d'uns cellers en què ella treballava, estava en el focus de la ira de Tomás, que no volia que les petites visquessin amb ell. El tema de les seves filles havia generat més d'una discussió, i fins i tot va arribar a abordar Beatriz en un bar pròxim als cellers d'Eric.

Els testimonis assenyalen que Tomás va agredir el nòvio de la seva exdona mentre ella intentava separar-los. Això reafirma la hipòtesi que Tomás no volia fer mal a les nenes, sinó emportar-se-les començar una nova vida lluny de Beatriz i la seva nova parella, Eric. Això quadra amb l'últim que va dir Tomás a Beatriz: «Marxem lluny, tindré cura d'elles». I per això Beatriz es mostra convençuda que Anna i Olivia segueixen vives, amb el seu pare.


Comentaris

envia el comentari