El Procicat confirma l'ampliació d'horaris en l'oci: hostaleria, comerç i cultura

Botigues i centres comercials podran obrir fins a les 22 hores, mentre que els bars i restaurants podran donar servei fins a les onze de la nit

El Procicat ha aprovat aquest divendres les noves restriccions que s'aplicaran a partir del diumenge, quan decau l'estat d'alarma, i que estaran vigents durant 15 dies. Entre les mesures aprovades hi ha les corresponents al sector de l'hostaleria, la cultura, l'esport, el comerç, l'oci i la religió. En aquest sentit, els bars i restaurants de Catalunya podran obrir fins a les onze de la nit —amb limitació d'aforament del 30% en espais interiors—, mentre les botigues i els centres comercials tindran com a hora màxima de tancament les 22 hores, també amb restriccions en l'aforament.

La resolució també estableix que les activitats vinculades a l'esport i a la cultura podran obrir fins a les 23 hores. D'altra banda, els parcs i fires d'atraccions podran reobrir portes amb un aforament del 30%, mentre que els actes religiosos mantenen un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, que es pot ampliar fins a 1.000 si hi ha bona ventilació a l'espai o es fa a l'aire lliure. Així mateix, les activitats per a gent gran en equipaments cívics podran arribar al 50% d'aforament.

En aquest sentit, cal recordar que amb el final de l'estat d'alarma, decau també el toc de queda i el tancament perimetral de Catalunya, entre altres restriccions vigents.

L'oci nocturn es manté tancat

Sobre la reobertura de l'oci nocturn, la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio, no ha volgut posar una data en l'horitzó perquè seria «molt agosarat». En aquest sentit, ha recordat també que el tancament d'aquest sector es manté per una ordre ministerial a escala estatal i creu que la reobertura «requerirà molt treball».

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant una roda de premsa aquest migdia, no ha descartat la reobertura de l'oci nocturn, tot i que ha matisat que «dependrà de l'evolució de la pandèmia i d'un pla sectorial que estem estudiant, així com del resultat dels assajos que s'estan fent».


Comentaris

envia el comentari