IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dos de cada deu morts en accidents són provocades per l'ús del mòbil

La meitat dels conductors reconeixen utilitzar el telèfon mentre condueixen

Utilitzar el mòbil al volant és el principal motiu de distracció a la carreteraUtilitzar el mòbil al volant és el principal motiu de distracció a la carretera | Cedida

Un estudi sobre l'impacte de l'addicció al mòbil en accidents, realitzat per Linia Directa, ha pogut constatar que l'ús del telèfon al volat provoca dos de cada deu mort en accidents de trànsit, el que es tradueix en gairebé 400 morts a l'any. A més, la meitat dels conductors enquestats han reconegut fer servir el mòbil al volant i quatre de cada 10 xategen mentre condueixen.

De les persones a les quals se'ls ha preguntat més de la meitat utilitzen el mòbil per veure si algú els ha trucat, un 37% parla per WhatsApp i llegeix els correus electrònics, un 9% parla per les xarxes socials i inclús un 7% ha confessat que s'ha fet alguna 'selfie' mentre conduïa.

Els conductors solen ser joves d'entre 18 i 24 anys

El perfil del conductor que utilitza habitualment el mòbil al volat és el d'una persona jove compresa entre els 18 i els 24 anys. A més, els moments més habituals per utilitzar aquest aparell electrònic són als semàfors, als embussos i quan es creu que se circula per una via segura.

L'estudi calcula que quasi 8.000 accidents de trànsit anualment són provocats per distraccions amb el telèfon mòbil. També s'ha detectat que hi ha molt desconeixement de les només, ja que el 80% dels enquestats no sap que pot ser sancionat per utilitzar el mòbil mentre condueix.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari